silahlı saldırı -Video silahlı saldırı -Video

En Sıcak Konular

DİSK Başkanı Çelebi'ye silahlı saldırı -Video 5 Ekim 2009 15:20 tsi
DİSK Başkanı Çelebi'ye silahlı saldırı -Video DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, İstanbul Şişli'de bulunan sendika binasındaki makam odasında Rıza Tunçbilek'in silahlı saldırısına uğradı.

Florance Nightingale Hastanesi'ne kaldırılan Çelebi'nin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Sol bacağına 3 kurşun isabet eden Çelebi, ameliyata alındı.

DİSK Başkanı'nı vuran saldırgan Rıza Tunçbilek'in randevusu olduğu ve DİSK binasında ara sıra görülen bir kişi olduğu için aranmadığı öğrenildi. Odaya girdikten sonra silahına sarılan ve Çelebi'ye dört kurşun sıkan Tunçbilek yakalandı. Saldırganın 50 yaşlarında olduğu ve bir dönem DİSK Genel Başkanı Çelebi ile aynı mahallede oturduğu anlaşıldı. Gözaltına alınan zanlı, Şişli Polis Merkezi'ne götürüldü.

4 EL ATEŞ EDİLDİ

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, saldırı gerçekleştiği sırada kendisinin de odada olduğunu ve saldırganın 4 el ateş ettiğini söyledi. Görgün, saldırganın binada ara sıra görülen bir kişi olduğunu silahlı saldırı olmadan önce Çelebi ile aralarında sabıka kaydı ile ilgili konuşmalar geçtiğini belirtti. Ancak Görgün, saldırganın çok kararlı bir şekilde odaya geldiğini ve silahını çekerek Çelebi'yi vurduğunu anlattı.

İdare Amiri Yalçın Ayyıldız da,  DİSK Başkanı ile görüşen kişinin para istediğini duyduklarını belirtti.

Saldırıya tanıklık eden DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığını ve bir dönem Süleyman Çelebi ile aynı mahallede oturduğunu söyledi.

Öte yandan DİSK Genel Merkezi'nin girişinde iX-Ray cihazı bulunmadığı ortaya çıktı.

İLK GELEN BAKAN ZAFER ÇAĞLAYAN

Sanayi ve Ticaret Bakanı  Zafer Çağlayan hastanenin önünde bir açıklama yaptı:

"Olayı duyunca hemen geldim. Süleyman Bey'i çok eskiden beri tanışırım. İyi bir arkadaşım. Birlikte çok çalıştık. Kendisiyle görüştüm. Röntgen çekimindeydi. Hemen şu anda ameliyata alacaklar. Çok şükür hayati tehlikesi yok. Bilinci yerinde. Konuştuk. Bu tür olayları şiddetle kınıyoruz. Gerekçesi ne olursa olsun kabul edilebilir değildir. Böyle bir sivil toplum örgütü başkanının böyle bir saldırıya uğraması hazmedilir bir şey değil. Ameliyattan sonra kısa bir süre dinlenecek ve görevinin başına dönecektir."

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜNDEN İLK AÇIKLAMA

İSTANBUL VALİSİ MUAMMER GÜLER: 2 şarjör olduğu, 1 şarjörün kullanıldığını öğrendik. Olayla ilgili çalışmalarımız sürecek. Şimdi incelemeler yapacağız. Döndüğümüzde muhakkak bir açıklama yapacağız. Ancak şimdi teyit edilmemiş kesin olmamış bilgilerle açıklama yapamam.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN ÇAPKIN: Süleyman Çelebi'ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayati tehlikesi olmayan bir yaralama bizi kısmen sevindiriyor. Süleyman Bey'in koruyma polisi var. Koruma polisleri yakalamış. Ve etkisiz hale getirmişler. Araştırmalarımız sürüyor.

22 Temmuz 1980 yılında DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler de silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. İşte o günün Hürriyet Gazetesi'nin manşeti...
 

 

 


 

 

hürriyet

Bu haber 1,171 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,403 µs