Mescid-i Aksa'yı Sinagog yapmayı planlıyorlar | " /> Mescid-i Aksa'yı Sinagog yapmayı planlıyorlar | "/>

En Sıcak Konular

Mescid-i Aksa'yı Sinagog yapmayı planlıyorlar

5 Ekim 2009 15:05 tsi
Mescid-i Aksa'yı Sinagog yapmayı planlıyorlar Yahudiler'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına Türkiye'deki STK'lardan büyük tepki geliyor...

STK'lar Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'da yeni provokasyonlar başlatan İsrail'i protesto için bugün Taksim meydanında saat 17:00'de toplanacaklar.

Başta İHH olmak üzere, MAZLUM-DER, İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMAH) gibi önemli sivil toplum kuruluşları Taksim'de İsrail işgaline karşı tek yürek olarak seslerini duyuracaklar.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım:

MESCİD-İ AKSA'YI SİNAGOG YAPMAYI PLANLIYORLAR

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Gazze bölgesel bir savaşa sebep oldu, Mescid-i Aksa olayı ise bir dünya savaşına sebep olur. Huzur ve mutluluk için Mescid-i Aksa korunmalıdır" dedi.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Dünya Bülteni'ne yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Mescid-i Aksa bütün Müslümanlarındır sadece Filistinlilerin değildir. Bütün Filistinliler bugün saldırı anında gerekirse şahadeti göze alarak Mescid-i Aksa'yı korumak için asker barikatlarını aşacaklar.

Dün 20 bin kişi Mağrip kapısından Mescid-i Aksa'ya saldırdı, içerideki Filistinli gençler buna engel oldu. Kudüs'te 60'ın üzerinde Filistinli yaralı var. Bugün itibariyle 1 milyon Yahudi'nin Mescid-i Aksa'ya saldırması için Siyonist İsrail çağrıda bulunuyor. 2009 sonuna kadar Mescid-i Aksa'nın bir kısmı işgal edilecek kararını aldılar. Aksa'yı sinagog yapmayı hedefliyorlar. Türkiye'nin bütün unsurlarını Mescid-i Aksa konusunda desteğe çağırıyoruz. Gazze bölgesel bir savaşa sebep oldu, Mescid-i Aksa olayı dünya savaşına sebep olur. Huzur ve mutluluk için Mescid-i Aksa korunmalıdır."

İMH Başkanı İkram Soltan:

İŞGAL KABUL EDİLEMEZ

İMH Genel Başkanı İkram Soltan, Dünya Bülteni'ne yaptığı açıklamada bugün Taksim Meydanı'nda yapılacak olan büyük tepki gösterisine İstanbul'daki tüm Müslümanları davet etti.

Soltan yaptığı açıklamada, günlerdir Mescid-i Aksa'da ribat halinde nöbet tutan Filistinli Müslümanlara destek olmak, İslamın ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak için Müslümanları bu gösteriye duyarlı olmaya çağırdı.

Soltan, işgalci İsrail'in şimdi de Mescid-i Aksa'ya göz dikerek el koymaya çalışmasının kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

Geçen haftasonu Mescid-i Aksa'ya saldıran Yahudiler yeni bir girişime daha hazırlık yapıyor. Yahudiler, işgal devletinin polisleri eşliğinde Mesci-i Aksa'ya girerek içeride namaz halindeki Müslümanları tahrik etmişti. Ardından çıkan arbedede polis Müslümanlara müdahale etmişti.

Dün de Yahudi cemaatleri tarafından "Mescid-i Aksa'ya yürüyelim" çağrısı yapıldı. Bunu duyan Müslüman Filistinliler Mescid-i Aksa'da nöbet tutmaya başladılar. Ancak İsrail polisi Müslümanları Mescid'den çıkarmak için şiddete başvurdu. Olaylar sırasında onlarca Filistinli genç yaralanırken, bu durum İslam dünyasında büyük tepkilere yol açtı.



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,280 µs