En Sıcak Konular

Şahin: Hedefimiz reyting değil

5 Ekim 2009 13:40 tsi
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT'nin reyting hedefinde olmadığını belirterek, 'Kimse bizim kamu yayıncılığı sorumluluğumuzu aksattığımızı söyleyemez. Ancak biz izlenen bir kanal olmak istiyoruz.'dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, bugünün TRT'sinin dünün TRT'sinden çok farklı olduğunu belirterek, ''Çünkü bu teknolojik çağı yakalamış yayıncılık gelişmelerini izleyen ve rekabet eden bir TRT'yiz'' dedi.

Şahin, TRT Genel Müdürlüğü'nde, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle yaptığı sohbet toplantısında, günümüzde TRT'nin sadece Türkiye'deki medya ile değil, dünya medyalarıyla da rekabet etmek istediğini söyledi.

Halkın vergileriyle dişinden tırnağından kestiği paralarla idare edilen TRT'yi halkın gurur duyacağı bir medya gurubu haline getirmek istediklerini vurgulayan Şahin, idari yapılanmada büyük değişiklikler yaptıklarını, 200'ün üzerindeki kadro unvanını 90 seviyesine indirdiklerini anlattı. Şahin, ''Teknolojik yeniliklerle yıllık 10 trilyonun üzerinde enerji tasarrufu sağladık. Yayıncılık alanında da 12 Ekim tarihi itibarıyla yeni bir sayfa açacağız. Ekim ayında müzik kanalımızı ve Arapça yayın yapan kanalımızı açacağız. Açtığımız her yeni kanal büyük beğeni topladı'' dedi.

Şahin, bir gazetecinin, ''TRT ihalelerinden bazıları bir gazeteye haber oldu. Bu konuda ne diyeceksiniz?'' şeklindeki sorusunu, şöyle yanıtladı:

''PTT Genel Müdürlüğüm döneminde 3 bin ihale yaptım. Ulaştırma Müsteşarlığım döneminde Türkiye'nin yatırım bütçesinin üçte biri elimden geçti. Çok şükür tek bir ihaleme itiraz olmadı. TRT'de 50 bin liralık bir ihale yapılmış bu ihaleyi alan kişinin Amasyalı olduğu iddia ediliyor. Bu ihaleyi alan adamı ben tanımam. Eğer o beni tanıyorsa hemen istifa edeyim. 50 bin TL'lik ihale için yazanlar bu ihaleye en düşük değer veren kişinin kazandığını yazmıyorlar.

Yine yıllık bütçesi 1 katrilyon olan bir kurumda 50 bin liralık ihaleyle usulsüzlük olduğunu yazanlar, bu usulsüzlüğün nerede olduğunu yazmak zorundalar. Çünkü tek bir resmi şikayet yok, tek bir resmi başvuru yok. Bizim en büyük vasfımız kamu kaynaklarını kullanırken gösterdiğimiz azami özendir. Bu özeni kimse karalayamaz. TRT üzerine çöreklenen bazı şirketlerin rantını kestik. Neden bunu kimse söylemiyor?''

REYTİNG

Bir başka gazetecinin, ''TRT reyting listelerinde niçin alt sıralarda?'' sorusu üzerine  Şahin, şunları söyledi:

''TRT sadece reytingi hedeflemiyor. Kimse bizim kamu yayıncılığı sorumluluğumuzu aksattığımızı söyleyemez. Ancak biz izlenen bir kanal olmak istiyoruz. Türkiye'nin coğrafi olarak yüzde 99.1'ine hitap eden bir kanal niçin reyting listelerine giremez soruyoruz. En iyi özel kanal Türkiye'nin yüzde 70'ine yüzde 80'ine hitap ediyor. Anadolu'da hangi eve gitseniz TRT açıktır. AGB isimli şirkete sistemdeki yanlışlıkları belgeleriyle açıkladık. Cevap alamadık. Mahkemeye gittik, Rekabet Kuruluna gittik. Cevap bekliyoruz. Eğer cevap bizim dediğimiz gibi 'yani sistem belirli kuruluşları haksızlık ediyor' şeklinde çıkarsa geriye dönük hak arama mücadelesi çıkacak. Bu durumda da yayıncılık sistemimizde önemli bir hareketlilik yaşanacak.''

Reyting kaygıları olduğunu, ancak reytingin her şey olmadığını da bildiklerini vurgulayan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, kendi reytinglerini ölçmek için bir ihale yaptıklarını, ihaleyi alan firmanın hazırlık aşamasında olduğunu, sistemi doğru yönetebilmeleri halinde 7-8 televizyonun daha bu sisteme katılmak istediğini sözlerine ekledi.

aa



Bu haber 431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,022 µs