Baykal'lı CHP çözüm getiremez | " /> Baykal'lı CHP çözüm getiremez | "/>

En Sıcak Konular

Ortak fikir: Baykal'lı CHP çözüm getiremez

5 Ekim 2009 11:11 tsi
Ortak fikir: Baykal'lı CHP çözüm getiremez 
Eski CHP'liler ve siyasiler, Deniz Baykal'ın liderliğindeki bir CHP'nin çözüm getiremeyeceğinde hem fikir.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Değer'in CHP adına hazırladığı 'Kürt Raporu-2009', Baykal ve parti yönetimindeki bazı yöneticilerin tepkisi üzerine sahipsiz kaldı. DTP'liler ve sol siyasetçiler CHP ve Baykal'dan umudu kesti.

Eski DTP yöneticisi Yazar Orhan Miroğlu: "CHP yönetiminin bu raporla uyuşması mümkün değil. Daha önce bu düşünceleri benimseyen siyasetçiler vardı. Ancak mevcut yönetimi hepsini tasfiye etti. Artık Zülfü Livaneli'ye bile tahammül edemeyen bir parti CHP. CHP bugün tarihi çizgisine oturmuş bir partidir. O da neoittihatçı çizgidir. Onur Öymen'in, Yılmaz Ateş'in olduğu bir partiden bir şey beklenmez. Temel siyasetini Silivri'nin geleceğine bağlayan bir partiden böyle bir raporun savunulması beklenemezdi zaten. CHP'den artık iyice umudumu kestim.

DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız: "Doğu ve Güneydoğu'daki CHP örgütleri her ne kadar hayalet il ve ilçeler olsalar da görüşleri görüşlerimizden farklı değil. Bölgedeki herkes çözüm noktasında birleşiyor. Ortaya çıkan raporda da görülüyor ki Mesut Değer ve arkadaşları da bizlerle benzer şeyler düşünüyor. CHP yönetiminin rapora karşı çıkması kendi örgütlerinden gelen taleplere de kapalı olduğunu gösteriyor. CHP kadar kendi tabanından kopuk, kendi tabanına hakaret eden başka bir örgüt yok. Son olay bunu teyit etti."

DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Bilici: "Başında Sayın Deniz Baykal olduğu müddetçe Türkiye'de halkların kardeşliği, sorunların çözümü noktasında CHP sınıfta kalacaktır. CHP'nin içinde Mesut Değer gibi bu sorunu bilen ve çözüm için çaba gösteren demokrat arkadaşların olduğunu biliyoruz. Ancak siyaset risk işidir. Baykal'ın genel başkanlığı altında bu sorunun çözümü konusunda bir ilerleme sağlanamaz. Çünkü Baykal sosyal demokrat bir lider değil, sosyal diktatör bir liderdir."

Eski CHP Genel Sekreteri Tarhan Erdem: "Raporu CHP yalanladı. Bu noktadan sonra artık böyle bir raporu yok saymak lazım. Ancak rapordan bağımsız şekilde Kürt sorununa yaklaşımını irdelersek, CHP'nin tutumu ne bu partinin geçmişine, ne Türkiye'nin şartlarına ne de CHP'nin şartlarına uygun. CHP bu konuda kendisini mutlaka değiştirmeli. CHP'ye bu tutum yakışmıyor. CHP'nin içindeki aydınlara yakışmıyor. CHP'nin vardığı noktaya yakışmıyor. Bugün MHP'yi de dinledim. Muhalefetin durumu yürekler acısı. Ancak her şeye rağmen ümidim var. Millet bu sorunun çözülmesini istiyor.

SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün: "CHP bugün AK Parti ile MHP arasında sıkışmış bir devlet partisidir. Böyle bir partiden de çözüm için irade beklemek doğru değil. Bugün Türkiye'de demokratik sol, sosyal demokrat sol bir parti olmadığı için Türkiye'nin pek çok sorunu AK Parti'nin üzerinde kalmıştır. AK Parti de ne yazık ki bu sorunu çözmekte yetersiz kalmaktadır. CHP'nin gerek bu son rapor gerekse daha önceki raporları sahiplenmemesi tamamen içine düştüğü çaresizlik, siyasetsizliğin sonucudur.

Eski SHP Milletvekili Fikri Sağlar: Baykal'ın raporlara muhalet etmesi beni şaşırtmıyor. Çünkü geçmişte de hiç birini sahiplenmedi. Hükümetin Kürt sorununu çözmeyi, demokratik standartları yükseltmeyi hedefleyen iyi niyet hareketine içeriğini bilmeden muhalefet etmesi beni şaşırtmıyor. Çünkü Baykal ve yanındakiler hiç bir zaman çözüm istemediler.

yenişafak



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,671 µs