ah dolu lanetli gemi' | " /> ah dolu lanetli gemi' | "/>

En Sıcak Konular

'Ambarları ah dolu lanetli gemi'

4 Ekim 2009 18:06 tsi
'Ambarları ah dolu lanetli gemi' Ertuğrul Özkök'ün Habertürk'ü 'sandala' benzettiği yazısının ardından Fatih Altaylı'nın buna cevap vermeden edemeyeceği biliniyordu. Altaylı öyle bir yazı yazdı ki, kaleminden 'kan damlıyor' dense yeridir: Ambarları 'ah' dolu gemi...

Fatih Altaylı'nın "Ambarları ah dolu lanetli gemi" başlıklı yazısının ilgili bölümü:

HİÇ kimsenin işine karışmadan, sadece okurumuzla baş başa, iyi gazetecilik yapalım demekten, iyi habercilik yapmaktan başka derdimiz yok ama insanı rahat bırakmıyorlar ki!
Marazi kimlikler ve kurumlar, ruh hallerindeki düşüklüğü ille de yansıtmak istiyor, bizi de kendi bulundukları çukurlara çekmek istiyorlar.
Bir kerelik de olsa, bir yanıt, daha doğrusu bir kimlik hatırlatmasını hak ettiklerini düşünüyorum. Pek de yazmak istemediğim ama had bildirme açısından gerekli olan bir yazıdır bu.
Hürriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün dünkü yazısını okudunuz mu bilmiyorum. Okumamışlar için özeti şu Özkök, Hürriyet'in ne kadar önemli bir gazete olduğunu anlatıyor, Fatih Çekirge'yi övüyor (Çekirge, Star Gazetesi'nin başında olduğu zaman Aydın Doğan'ın Mesut Yılmaz'la göbek atan fotoğraflarını yayınlarken aynı kişiye neler dediğini bütün Hürriyetçiler bilir ya, biz konuya girmeyelim), Hürriyet'in açık denizlerde seyreden bir gemi olduğunu anlatıyor, rakiplerinin kalleş pusularından yakınıyor ve sonunda bize bulaşmaktan geri kalmamak için "Ey siz kayığı küçük olanlar, gün batmadan dönün kıyılarınıza" diyor.
Ertuğrul'un baktığı yerden bizim kayık küçük görünüyor olabilir ama onların "gemi" zannettiği şeyden modern, güçlü ve her şeyden önemlisi "temiz" olduğunu herkes biliyor.
Üstelik bu modern tekneyi biz yaptık. Bir büyük gazeteci aileden, yok pahasına alıp milletin huzur içindeki limanlarına saldırmak için asla kullanmadık.
O geminin ambarlarını, saldırılardan elde edilen ganimetlerle doldurmadık.
Bu ganimetlerin nasıl elde edildiğini soranlara saldırarak, gemideki pis kokuyu bastırmaya çalışmadık.
Ey Ertuğrul Özkök, o gemiden yükselen iğrenç kokuyu herkes duyuyor da, senin burnun duymuyor mu?
Geminin toplarının gücüyle ve her türlü alçaklıkla elde ettiğiniz ganimetlerdeki ah’ın o gemiyi dibe doğru çektiğinin farkında değil misin?
Geminin artık köhnediğini, kaptanının da, sahibinin de kendinden başka hiç kimseyi ve hiçbir değeri umursamadığını görmediğimizi mi zannediyorsun!
“Bir rakibi kalleş yollardan, pusu kurarak, hançerleyerek halletmek” derken kendinizi anlattığının farkında değil misin?
Bu ülkede yaşayan herkes, senin ve grubunun bu ülkede kimleri hangi kalleşliklerle, nasıl arkadan hançerlediğini hatırlamıyordur diye umuyorsun!
Bugüne kadar ister medyada, ister faaliyet gösterdiğiniz diğer alanlarda olsun
hançerlemediğiniz, kalleş pusularla yok etmeye çalışmadığınız tek bir rakibiniz
kaldı mı?
Yazdıklarının “yalan olduğunu”, başkalarını suçladığın her şeyin aslında “aynadaki
aksiniz” olduğunu sen benden daha iyi biliyorsun.
Bak Ertuğrul Özkök, güç sarhoşluğu veya Fransız şaraplarının yarattığı halüsinasyon seni yanıltıyor ve bu nedenle olsa gerek bizim modern teknemiz
sana sandal gibi görünüyor olabilir.
Ne bizim ne de bir başka gazetenin asla sandal olmadığını biliyoruz ama ambarlarında haksızlıkla elde edilmiş ganimetler olan, her yerinden pis kokular
yükselen, kaptanı ve sahibi ruhunu şeytana satmaya amade, içindeki tayfaları bile yaydığınız iğrenç kokudan ve sizin umursamazlığından mutsuz, lanetli bir gemidense, tertemiz, pırıl pırıl, mutlu sahillerde gezinen bir sandal olmayı tercih ederiz.
Sana ve önünde her gün diz çöktüğün patronuna, her köşesinde “Ah” olan
“Amad”ınızda mutluluklar.



Bu haber 1,037 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,658 µs