En Sıcak Konular

'Uygunsuz vaziyette' karakolluk olan vali konuştu

4 Ekim 2009 15:56 tsi
Bakan danışmanlığından valiliğe, valilikten merkeze alınan Sami Bulut, Erzurum Valiliği'ne atanmadan önce İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın danışmanlığını yapıyordu.

Bulut, Merkeze alınmasını kendisinin istediğini, bundaki amacın valilik makamını yıpratmamak olduğunu belirtti. Vali, polisin kendisini götürmesinin arkasında bir oyun olduğunu sanmadığını ve olayın spontene geliştiğini söyledi.

SAMİ Bulut, Erzurum valiliği'ne atanmadan önce İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın danışmanıydı. Vali Bulut'un, İl Genel Meclisi Üyesi kadınla "ormanda aşk yaptığı" iddiası üzerine merkeze alınmasına ilişkin dilekçe vermesini bakanlık yetkililerinin istediği öğrenildi. Bakan danışmanlığından valiliğe atanan Bulut, adının aşk iddialarıyla anılması üzerine merkeze alındı.

İçişleri Bakanlığı'nda mülkiye müfettişi olarak görev yaparken, Beşir Atalay'ın İçişleri Bakanlığı'na atanması üzerine bu kez bakan danışmanı olarak görev yapan Sami Bulut, bir yıl önce Erzurum Valiliği'ne atanmıştı.

İmam Hatip mezunu

Vali Sami Bulut'un imam hatip lisesi mezunu olduğunu belirten İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Bulut'un adının daha önce her hangi bir olumsuzluğa karışmadığını, saygın bir bürokrat olarak görev yaptığını söylediler.

Söyleyeceklerimi söyledim

İçişleri Bakanlığı yetkililerinin isteğiyle merkez valiliğine alınmasını isteyen Sami Bulut, "Ben söyleyeceklerimi söyledim. Avukatım benimle ilgili haberleri çarptıranlar hakkında gerekli yasal işlemi başlatacak. Olmamış şeyleri sanki olmuş gibi yazıyorlar, söylüyorlar" dedi.

"Polisin oyunu olduğunu sanmıyorum"

Bulut, merkez valiliğine alınması ve olayın soruşturulmasına ilişkin dilekçeyi kendisinin vermesindeki amacı, "Valilik makamı yıpranmasın diye merkeze alınmayı istedim" diye açıkladı. Bulut, polis tarafından karakola götürülmesinin "planlı bir oyunun parçası olup olmadığı"na ilişkin soruya, "Polisin bir oyunu olduğunu sanmıyorum. Spontane gelişen bir olaydı" karşılığını verdi.



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,037 µs