DTP klasiği... | " /> DTP klasiği... | "/>

En Sıcak Konular

Bir DTP klasiği...

4 Ekim 2009 14:58 tsi
Bir DTP klasiği... DTP Kongresi'nde olaylar çıktı. Maskeli bir grup kürsüyü işgal etti, Öcalan posterleri açtı, gazetecilere saldırdı. İşte DTP'den 'bildik' kongre manzaraları...

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde olaylar çıktı.

DTP eşbaşkanlarından Emine Ayna konuşma yaptığı sırada bir grup kürsüyü işgal etmek istedi. Abdullah Öcalan posterleri açan kürsüden indirilmeleri üzerine olay çıkarmaya çalıştı.

Daha sonra kürsüden indirilen yüzleri maskeli grup gazetecilere de saldırdı.

Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'ndaki kongrede, Divan Başkanlığına DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik seçildi. İstiklal Marşı'nın okunmadığı kongrede, saygı duruşunda bulunuldu.

''Eşitlik ve Özgürlük için Demokratik Çözüm'' sloganıyla yapılan kongrenin gerçekleştirildiği salonda kürsünün arkasına, parti flaması ve Türk bayrağı asıldı.

Salonda, ''Demokratik Türkiye için Demokratik Özerklik'', ''Yol Haritası İstiyoruz'', ''İçi Boş Açılımlara Son'', ''Çözüm Operasyonlarda Değil, Diyalog ve Barışta'' yazılı pankartlar dikkati çekti.

Kürtçe türkülerin çalındığı salonda bulunanlar, sık sık Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı.

Bu arada, yüzleri kapalı bazı kişiler, delegelerin bulunduğu bölümde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterleri ve terör örgütünün renklerinin bulunduğu bez parçaları açtı. Salondakiler bu sırada terör örgütü elebaşı lehine Kürtçe slogan attı.

Aynı kişiler, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk salona girdikten sonra sahneye çıkarak, tekrar poster açtı. Kongre sunucusu, ''sahne sağlam olmadığı için tehlike yaratabileceği'' gerekçesiyle bu kişilerin sahneden inmelerini istedi. Bu kişiler daha sonra kongrenin yapıldığı salondan çıkarıldı.

Kongrede, 993 delege genel başkan ve partinin yetkili organları için oy kullanacak. Mevcut Genel Başkan Ahmet Türk'ün tek genel başkan adayı olması beklenen kongrede, bazı tüzük değişiklikleri de yapılacak.

Genel başkanlık yarışının yaşanmayacağı kongrede, Ahmet Türk ve Emine Ayna'nın eşbaşkanlıklarının devam etmesi bekleniyor.

Siyasi Partiler Kanunu'nda, eşbaşkanlık sistemi olmadığı için Ahmet Türk prosedüre uygun olarak genel başkan adayı sıfatıyla kongreye girecek.

Kongrede, genel başkan dışında parti meclisi ve parti disiplin kurulu seçimleri de yapılacak.

Parti meclisine, cezaevindeki 15 üyenin de avukatları aracılığıyla aday olmaları ve seçilmeleri bekleniyor.

DTP'nin Temmuz ayında gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında, ''gelişen siyasal sürecin önemi nedeniyle bu sürece yanıt verebilecek örgütsel bir yapının çıkarılması'' değerlendirmesi yapılarak olağanüstü kongre kararı alınmıştı.

Ajanslar



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,950 µs