övgü | " /> övgü | "/>

En Sıcak Konular

IMF'ten Türk ekonomisine övgü

4 Ekim 2009 11:31 tsi
IMF'ten Türk ekonomisine övgü 

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Türkiye'nin, güçlü ekonomik uygulamaları sürdürmesi durumunda, makro ekonomik tahminlerin üstünde bir ekonomik performans elde edebileceğini söyledi.

Dominique Strauss-Kahn, İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Yıllık toplantısı çerçevesinde, verdiği demeçte, Türkiye ekonomisinin, ekonomik politikalardaki güçlü uygulamalarını sürdürmesi halinde, daha önceki makro ekonomik tahminlerden daha iyi bir sonuç yakalayabileceğini ifade etti.

Türkiye'nin, mali sektör reformlarında başarılı sonuçlar aldığını hatırlatan Strauss-Kahn, Türkiye ekonomisinde 2010 yılında hızlı bir iyileşme beklediklerini vurguladı.

Dünya ekonomisini şekillendiren G-20'nin bir üyesi olarak Türkiye'nin, dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri olduğunu söyleyen Dominique Strauss-Kahn, Türkiye'nin, IMF'nin de dinamik bir üyesi olduğunu kaydetti.

IMF'nin ''Dünya Ekonomik Görünümü'' raporuna göre, Türkiye, 2009 yılında yüzde 6,5 oranında küçülürken, 2010 yılında yüzde 3,7 oranında büyüyecek, enflasyon bu yıl yüzde 6,2, gelecek yıl yüzde 6,8 olacak. Bu yıl ve gelecek yıl dünya ekonomisine ilişkin tahminlerin yer aldığı raporda, Türkiye'de cari açığın gayri safi yurtiçi hasılaya oranı ise bu yıl yüzde 1,9, gelecek yıl da yüzde 3,7 olacağı tahmin ediliyor.

TÜRKİYE'NİN KOTASI ARTACAK

Öte yandan, Türkiye'nin IMF'deki kotasının artırılarak, yüzde 1'in üstüne çıkarılması bekleniyor.
Uluslararası Para ve Mali Komite toplantılarının ardından alınacak prensip kararının, Genel Kurul toplantılarında kesinleşmesi bekleniyor.

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn başta olmak üzere, IMF İcra Direktörlerinin de Türkiye'nin kota artırımını hak ettiği görüşünde olduğu belirtiliyor.

TÜRKİYE, AVRUPA'NIN EN HIZLI BÜYÜYENİ OLACAK

Bu arada, IMF ve Dünya Bankası ekonomistleri, küresel koşulların düzelmesi, toparlanmanın hızlanması ve Türkiye'nin dış ticaret hacminin artması halinde, Türkiye'nin, 2010 yılında yüzde 5 oranında bir ekonomik büyümeyi yakalayabileceğini tahmin ediyor.

Uzmanlar, Türkiye'nin, 2010 yılında, Yükselen Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesi konumunda bulunacağına da dikkat çekiyorlar.

aa



Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,433 µs