En Sıcak Konular

Başkanın oteldeki gizli pazarlığı

4 Ekim 2009 10:33 tsi
Dikili Belediye Başkanı Özgüven'in adı bir skandala daha karıştı.

Eski garaj arsasını usulsüz olarak sattığı belirlenen Özgüven hakkında 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Arsayı sattığı şirketin temsilcisiyle İstanbul'da bir otelde kredi pazarlığı yaptığı ortaya çıktı...

İzmir'in Dikili Belediye Başkanı Osman Nuri Özgüven hakkındaki iddialar bitmek bilmiyor. Yeni Dikili Otobüs Garajı'nın hizmete girmesiyle boşalan eski garaj arazisinin bir süre önce ihaleyle satılmasına karar verildi. Ancak ihaleye katılımcı olmaması sebep gösterilerek arsa 3 milyon 30 bin TL'ye açık artırmayla satıldı.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Bunun üzerine Dikili eski Belediye Başkanı Yüksel Uçar ile eski Meclis Üyesi Halis Devecioğlu, usulsüz satış yapıldığı iddiasıyla savcılığa başvurdu. Belediye satışı iptal ederek aldığı 2 milyon TL'yi ihaleyi kazanan şirkete iade etti. İlki açık yapılan ancak daha sonra kapalı zarf usulüyle ikinci kez düzenlenen garaj ihalesi 3 milyon TL'ye tekrar verildi. Savcılık 7.5 ay süren soruşturma sonrası 'ihaleye fesat karıştırmak' suçundan Özgüven hakkında 12 yıl hapis istemiyle dava açtı.

MECLİS ÜYESİNDEN DOĞRULAMA

Dava sırasında Özgüven'in tüzel kişiliği bulunmadığı halde ihaleyi alan Level One isimli şirketin temsilcisiyle İstanbul'da bir otelde kredi pazarlığı yaptığı ortaya çıktı. Mahkemede tanık olarak dinlenen Belediye Meclis Üyesi Hikmet Gençtürk de buluşmayı doğruladı. Özgüven'le jeotermal enerji konusunda kredi görüşmesi yapmak üzere İstanbul'a birlikte gittiklerini anlattı. Gençtürk, ihale konusuna girmediklerini savundu.

SAHTE KAHRAMAN

Dikili eski Belediye Başkanı Yüksel Uçar, görevdeki Başkan Osman Nuri Özgüven'i sahte kahramanlık yapmakla suçladı. Özgüven'in kamuoyunu yanıtlığını, sol söylemlerle kendisini halk kahramanı gibi gösterip hukuka meydan okuduğunu söyledi. "Bedava su davasında şov yapıyor” dedi.

ÖZGÜVEN'İN SKANDALLARI

Osman Nuri Özgüven'in adının karıştığı iki skandal, Kanaltürk'te yayınlanan Neşter programıyla gündeme gelmişti. Özgüven'in yüzde 98'i belediyeye ait olan Jeotermal AŞ'nin aylık 70 bin liraya yapılan temizlik işlerini, Tekirdağ Çorlu'da adı 'hakime rüşvet vermek' iddiasıyla gündeme gelen şaibeli ORTEM firmasına aylık 300 bin liraya verdiği ortaya çıkmıştı.

Yine çevreci söylemleriyle mangalda kül bırakmayan Özgüven'in Dikili sahillerinde çevre katliamına neden olduğu ileri sürülmüştü. Özgüven hakkında temizlik ihalesindeki yolsuzluk iddiaları nedeniyle dava açılırken çevre kıyımı nedeniyle de suç duyurusunda bulunuldu.

bugün



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,311 µs