En Sıcak Konular

Şehidin nişanlısından şok iddia

4 Ekim 2009 09:28 tsi
Cizre'de kaza kurşunuyla hayatını kaybettiği iddia edilen Uzman Çavuş Ahmet Solgun'un ölümüyle ilgili kuşkular artıyor.

Şehidin son mesajı: Komutanla tartıştım

Anne Fatma Solgun, oğlunun öldürülüp kaza süsü verildiğini ileri sürerken, nişanlısı Serap Aşar da çarpıcı açıklamalarda bulundu:

"Ölümünden bir gün önce (22 Eylül) bana 'Komutanla tartıştım.' mesajını çekti. Görüşmelerimizde, 'Komutan beni kafaya takmış. Bir şey olacak.' diyordu."

Cizre'de kaza kurşunuyla hayatını kaybettiği iddia edilen Uzman Çavuş Ahmet Solgun'un ölümüyle ilgili kuşkular artıyor. Anne Fatma Solgun, oğlunun öldürülüp kaza süsü verildiğini ileri sürerken, nişanlısı Serap Aşar da çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Ölümünden bir gün önce (22 Eylül) bana 'Komutanla tartıştım.' mesajını çekti. Görüşmelerimizde, 'Komutan beni kafaya takmış. Bir şey olacak.' diyordu."

Telefon kayıtlarına dikkat çeken Aşar, olay günü saat 19.20'den sonra nişanlısıyla görüşemediğini belirtiyor. Solgun'un o gün tek başına nöbete gönderildiğini savunan Aşar, şöyle devam ediyor: "Olayın olduğu akşam, telefonla arıyorum, (alo alo) diyorum, ama cevap yok. Ayak sesi, rüzgâr sesi var, ama ses yoktu. Biz eş durumundan tayini, nikâhı erkene almayı konuşuyorduk. Kesinlikle intihar olamaz. Arkadaşlarına da söylemiş. Bu adam (komutan) benimle çok uğraşıyor, demiş."

Evinde taziyeleri kabul eden baba İdris Solgun da oğlunun kesin ölüm nedenine ilişkin otopsi raporunu beklediğini ifade ediyor. Bayramda oğlunu ziyaret ettiğini belirten İdris Solgun, komutanın bundan memnun kalmadığını vurguluyor: "Bayramda oğlumun nişan bohçasını hazırladım. Evini kuracaktık. Mardin'de altın ve diğer eşyalarını aldık. Sonra kendisi ile görev yaptığı karakola gittik. Karakolda bizi normal şekilde karşıladılar. Yemek yedik, kahvaltı yaptık. Ama oraya gitmem komutanı huylandırmış. Ben onlara evladımı verdim. Onlar bana bir gün misafirliği çok gördüler. Oğluma 'Beni bu komutanla bir görüştür' dedim. Ama o 'Gerek yok' dedi."

Acılı anne Fatma Solgun da benzer şeyler söylüyor. "Başbakan'a ve Genelkurmay'a yalvarıyorum. Bu olayı açığa çıkarsınlar." çağrısında bulunan anne Solgun da o komutana dikkat çekiyor: "Ramazan Bayramı'nda görev yerini görmesi için eşim Cizre'ye gitti. Oradaki bir komutanı oğluma, 'Sen niye babanı buraya getirdin?' diye, sıkıştırmış, kızışmış. Ben oğlumu onlara teslim ettim. Bir gün onun babasını misafir edemezler miydi?. Bu olaydan sonra oğluma cefa olmuş. Ondan sonra arkadaşlarını arayıp, 'Beni buradan kurtarın, yerimi değiştirin, bu komutan beni kafaya taktı' demiş. Ne yaptıysa o komutan yapmıştır. Devlet bunu araştırsın. Hayalleri olan, çiçeği burnunda olan bir delikanlı neden silahı başına dayasın? Beylik tabancasını çıkarıp, askere 'Al sen bunu tut, ver senin silahını doldur boşalt yapayım' der mi?. Akıl mantık bunu alır mı?"

zaman



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,752 µs