CHP kendi raporunu tanımadı ! | " /> CHP kendi raporunu tanımadı ! | "/>

En Sıcak Konular

CHP kendi raporunu tanımadı !

4 Ekim 2009 09:17 tsi
CHP kendi raporunu tanımadı ! 
CHP'deki Doğu ve Güneydoğu kökenli isimlerin akademik çevrelerle hazırladığı CHP Kürt Raporu 2009 çalışması Deniz Baykal'a takıldı. 34 sayfalık çalışmaya Baykal sahip çıkmazken, raporda emeği geçen isimler sert bir şekilde uyarıldı.

CHP lideri Deniz Baykal'ın Doğu ve Güneydoğu'daki teşkilatları ile akademislerlerle hazırlattığı 'CHP Kürt raporu' çalışmasına sahip çıkmadı. Hazırlanan 34 sayfalık raporun ayrıntıları ile gazetemizde yer alması Genel Merkez'de rahatsızlığa neden oldu. Haberin gazetemizde yer alması üzerine, raporun hazırlanmasında emeği geçen Mesut Değer ve Algan Hacaloğlu, yazılı bir açıklama yaparak, CHP lideri Deniz Baykal ve partinin MYK üyelerine dağıtılan bir raporun bulunmadığını kaydetti.

CHP'NİN DEMOKRATİK TÜRKİYE AÇILIMI

CHP lideri Baykal'ın isteği doğrultusunda partinin Doğu ve Güneydoğu teşkilatlarının katkıları ile akademisyenler tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'de bir 'Demokratik açılım' projesine ihtiyaç duyulduğu ve CHP'nin başta Kürt açılımı olmak üzere demokratik çözümlerde yer alması gerektiği vurgulanmıştı. Kürt açılımı ile ilgili olarak başta genel af olmak üzere, Anayasa değişikliğinin, anadilde eğitim hakkının ve askeri operasyonların durdurulmasına kadar pek çok konuda görüşe yer verildi.

BAYKAL BU RAPORU SAHİPLENMEZ

CHP Kürt Raporu 2009 çalışmasına siyasi çevrelerden destek geldi. DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş raporu bugünkü CHP çizgisinin çok ilerisinde bir duruş olarak değerlendirdi. CHP'li Mesut Değer'in bu yönde bir çalışması olduğundan haberdar olduğunu belirten eski Diyardbakır Milletvekili Haşim Haşimi ise hazırlanan raporun en büyük engeli olarak Deniz Baykal'ı gösterdi. Baykal çizgisinde bir CHP'nin bu raporu hayata geçiremeyeceğini belirten Haşimi, baykal'ın CHP tarafından daha önce hazırlanan buna benzer raporların arkasında durmadığını kaydetti. CHP eski Hakkari Milletvekili Esat Canan da, Doğu ve Güneydoğu kökenli CHP'lilerin beklentilerini dile getiren raporun Genel Merkez'de kabul görmeyeceğini ileri sürdü.

Baykal hep inkar ediyor

CHP Hakkari eski Milletvekili Esat Canan: CHP bugün eskiden hazırladığı rapora bile sahip çıkamıyor. Bence bu Doğu ve Güneydoğulu CHP'lilerin bir talebi. Ancak bu sonuçsuz kalacaktır. Bunu görmeleri gerekir. Bende orada çalışırken çok çabam oldu ancak sonuç çıkmadı.

CHP katkı sağlamaz

Diyarbakır eski Milletvekili Haşim Haşimi: Mesut Değer ve arkadaşlarının böyle bir rapor hazırladıklarını biliyordum. Baykal anlayışı aşılmadan Kürt sorunun çözümüne katkı sağlamak mümkün değildir. Baykal 1989'da hazırlanan raporun arkasında duramadı. Bazı CHP'liler bu sorunun çözümünü isterken, Baykal faktörüne dikkat etmek gerekir. Baykal'ın yine kendisiyle çelişeceğini düşünüyorum.

CHP çizgisinin ilerisinde

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş: Doğu ve Güneydoğu kökenli CHP'lilerin bu konuda bir arayışları olduğunu gösteriyor. CHP'nin yönetiminin bunların taleplerine uygun şekilde hareket etmeyeceğini düşünüyorum. Eğer CHP soruna rapordaki gibi yaklaşırsa çözüm için önemli katkı sağlar.

yenişafak



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,155 µs