En Sıcak Konular

POAŞ'a vergi cezası

0 0 0000 00:00 tsi
POAŞ'a vergi cezası İş-Doğan Petrol Yatırımları'nın 2001'de Üsküdar Vergi Dairesi'nden talep ettiği stopaj iadesi ile ilgili inceleme raporu dün Petrol Ofisi'ne ulaştırıldı. İş-Doğan Petrol Yatırımları'nın 2001'de talep ettiği stopaj iadesi Petrol Ofisi'nin başına büy

İlk ceza dün geldi 
İnceleme raporuna göre Petrol Ofisi sadece İş- Doğan'ın stopaj iadesi talebi ile ilgili olarak yaklaşık 326 milyon YTL vergi aslı ve cezası ödeyecek.

Sırada 'peçeleme' var
Bu rakama 2002'den bu yana olan gecikme faizleri dahil değil. Maliye kaynakları, faizlerin de bu rakamın yaklaşık 1,5 katı olduğunu söylüyor. SABAH'ın gündeme getirdiği, POAŞ'ta "peçeleme" operasyonu ile ortaya çıkan 1.2 milyar YTL'lik vergi kaçağına ilişkin rapor ise henüz şirkete tebliğ edilmedi.

İade istedi, 326 milyon YTL vergi geldi

İş-Doğan Petrol Yatırımları'nın 2001'de talep ettiği stopaj iadesi başına dert açtı. Petrol Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre iade talebi POAŞ'a 326 milyon YTL vergi aslı ve cezası olarak geri döndü.

İş-Doğan Petrol Yatırımları'nın 2001'de talep ettiği stopaj iadesi başına dert açtı. Petrol Ofisi'nden dün borsaya yapılan açıklamaya göre İş-Doğan Petrol Yatırımları'nın Üsküdar Vergi Dairesi'nden talep ettiği stopaj iadesi ile ilgili inceleme raporu sonuçlandı. İnceleme raporuna göre Petrol Ofisi sadece İş-Doğan'ın stopaj iadesi talebi ile ilgili olarak yaklaşık 326 milyon YTL vergi ve cezası ödeyecek. Bu rakama 2002'den bu yana olan gecikme faizleri dahil değil. Maliye kaynakları, faizlerin de bu rakamın yaklaşık 1,5 katı olduğunu söylüyor. SABAH'ın gündeme getirdiği POAŞ'ta "peçeleme" operasyonu ile ortaya çıkan 1.2 milyar YTL'lik vergi kaçağına ilişkin rapor ise henüz şirkete tebliğ edilmedi. Petrol Ofisi, 326 milyon YTL'lik vergi aslı ve ceza ödeme tebliğine de dava açıldığını bildirdi. POAŞ'tan dün akşam saatlerinde borsaya yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
"İş Doğan Petrol Yatırımları A.Ş.'nin Üsküdar Vergi Dairesi'nden talep ettiği stopaj iadesi ile ilgili olarak yapılan incelemeler sonucunda, şirketimiz adına düzenlenen 2002 yılına ait vergi inceleme raporu ile bağlantılı olarak Boğaziçi Kurumlar Vergi Dairesi tarafından aşağıdaki tabloda da görüleceği üzere toplam 217.513.442 YTL vergi aslı ve 217.513.442 YTL vergi ziyaı cezası içeren vergi/ ceza ihbarnameleri 07.02.2007 tarihinde tebellüğ edilmiştir. Bu çerçevede toplam 108.036.837 YTL tutarındaki geçici vergi aslının kural olarak mahsup edileceği dikkate alındığında talep edilen vergi aslı toplamı 109.476.605 YTL ve vergi cezası 217.513.442 YTL'dir. 2002 yılı vergi inceleme raporu ile ilgili olarak İstanbul Vergi Mahkemesi nezdinde dava açılmış olup, ayrıca kanuni haklarımızın tamamının kullanılması adına bugün tebellüğ edilen ihbarnameler karşısında da tüm yasal haklarımız kullanılacaktır."

Sabah



Bu haber 323 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,979 µs