En Sıcak Konular

Türkiye, İKO'nun sesi olacak

3 Ekim 2009 19:49 tsi
Türkiye, İKO'nun sesi olacak Babacan'dan İKÖ üyesi ülkelere: Görüşlerinizi iletin G-20 toplantılarında seslendireceğimize söz veriyorum

 Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye olarak, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) üyesi ülkelerin görüşlerini G-20 toplantılarında dile getirmeye hazır olduklarını söyledi.

Babacan, İSEDAK Üyesi ve Gözlemci Statüsü Bulunan Ülke Merkez Bankaları Guvernörleri ve Para Otoriteleri Toplantısında yaptığı konuşmada, dünya ekonomisinin 2. dünya savaşından sonra en büyük küçülmeyi yaşadığını söyledi.

Bu krizin daha önce yaşanan krizlerden farklı olarak çıkış noktasının gelişmekte olan ülkeler değil, gelişmiş ülkeler olduğunu ifade eden Babacan, "Yani bu masa etrafından bulunan hiç bir ülkenin bu krizde suçu kabahati yok, tam tersine bizler bazı başka ülkelerde yapılan hataların bedelini ödüyoruz.'' dedi.

Ekonomik krizin gidişatında bazı iyileşme işaretleri görüldüğünü ifade eden Babacan, "'Her ne kadar kırılgan da olsa bir iyileşme var. Ruh halimiz de 3- 6 ay öncesine göre daha iyi ama yine de çok ciddi risklerin devam etmekte." ifadelerini kullandı.

G-20'nin önem kazanması ve etkisini artırmasından çok memnun olduklarını belirten Babacan, krize teker teker yaklaşarak hiçbir şeyin çözülemeyeceğini söyledi. G-20 sonuçlarından çok iyi sonuçlar elde edildiğini kaydetti. G-20'nin sadece gelişmiş ülkelerin endişelerini ele almadığını gelişmekte olan ülkeler ve farklı kıtaları da temsil ettiğini söyleyen Babacan, ''G-20 üyesi olamayan ülkelerin bile kararların pek çoğunu iyi kararlar olarak nitelendirdiklerini görüyoruz. Biz Türkiye olarak, çok açığız görüşünüz öneriniz varsa lütfen bize iletin bizde İKÖ üyelerinin bu görüşlerini G-20 toplantılarında dile getirmeye hazırız. Bunu yapmak için size söz veriyorum. Bu kanal bütün İKÖ üyelerine açıktır. G-20 toplantılarından herhangi bir şey söylemek istiyorsanız bunun sizin için seslendireceğiz. '' diye konuştu.

Bu arada, toplantı sonunda İKÖ ve İSEDAK üyesi ülkelerin Merkez Bankası Başkanları'nın her yıl İstanbul'da bir araya gelmesi kararına varılması bekleniyor. Bu konuya değinen Bakan Babacan, ekonomik kriz döneminde bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasının öneminin daha da arttığını ifade etti. Babacan, "İKÖ ülkeleri arasında daha iyi deneyim paylaşmamız gerekiyor." dedi.

Cihan



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,976 µs