daha fazla asker değil | " /> daha fazla asker değil | "/>

En Sıcak Konular

Çözüm, daha fazla asker değil

3 Ekim 2009 08:56 tsi
Çözüm, daha fazla asker değil İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu, Afganistan'a daha fazla Amerikan askerinin gönderilmesinin sorunu çözmeyeceğini belirterek, bu konuda kendilerinin yardım edebileceğini bildirdi.

İKT Genel Sekreteri İhsanoğlu, National Press Club'da bir basın toplantısı düzenledi. Teşkilatın özellikle Batı ve Doğu arasındaki sorunlara nasıl yaklaştığına ilişkin bilgi veren İhsanoğlu, bir soru üzerine, Amerika'nın Afganistan'a daha fazla asker gönderme yönündeki isteğini değerlendirdi. Afganistan'a yapılan askeri harekatın hiçbir zaman problemin çözümü olmadığını ifade eden İhsanoğlu, "Bu durumun daha karmaşık hale gelmesini ve içinden çıkılmaz hale gelmesine yol açıyor. Afganistan'ı anlamak isteyenler, ülkenin tarihini incelemeli. Tarih, Afgan halkının yabancı asker barındırmadığını katınlıyor. Şüphesiz ki bu son teşebbüs de başarılı olacak imkanlara sahip değil. O bakımdan askeri çözümün bir çıkış yolu olmadığını görmek zor değil" dedi.

Afganistan'a daha fazla asker gönderme konusuna nasıl baktığı ilişkin soru üzerine de İhsanoğlu, "ABD'de hararetli bir şekilde tartışılıyor ve çok farklı görüşler var. Çok yönlü bir barış planı lazım. Güvenlik tedbirlerinin yanı sıra siyasi, sosyal, ekonomik ve ayrıca dini unsurların olması lazım. Bunları gerçekleştirmeden ve herkesi kapsayan siyasi çözümü sağlamadan çözmek mümkün değil" diye konuştu. Afganistan'ta barışın sağlanması ve bir çözüme ulaşılması konusunda Teşkitatın önemli bir rol oynayabileceğini vurgulayan İhsanoğlu, Sovyet işgali sonrası İKT'nin durumun normalleşmesinde büyük katkısı olduğunu hatırlatarak, gerekli yetkiye ve tecrübeye sahip olduğunu dile getirdi.

Cihan



Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,380 µs