En Sıcak Konular

Kamera kayıtlarına inceleme kararı

2 Ekim 2009 20:50 tsi
Birinci ''Ergenekon'' davasına bakan mahkeme heyeti, Danıştay binasına ait görüntülerin bulunduğu güvenlik şirketinden gönderilen hard diskler üzerinde bilirkişi incelemesi yaptırılmasını kararlaştırdı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, verilen aranın ardından alınan kararları açıkladı.

Tutuklu sanık Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan'ın davaya katılmak istediğini bildirir dilekçe verdiğini belirten Mahkeme Heyeti, Arslan'ın dosyada sanık olarak yargılandığı, mağdur olarak gösterilmediği, babasının suçtan zarar gördüğü konusunda herhangi bir iddiada bulunmadığı anlaşıldığından, bu talebin reddine karar verdi.

Mahkeme Heyeti, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen tutuklu sanık Erol Ölmez'in, bu sevkin durdurulması yönünde talepte bulunduğunu ifade ederek, konu cezaevi idaresinin alanında kaldığından, dilekçesinin cezaevi idaresine gönderilmesine hükmetti.

Danıştay binasına ait görüntülerin bulunduğu güvenlik şirketinden istenen hard disklerin dosyaya gönderildiğini kaydeden Mahkeme Heyeti, bu hard diskler üzerinde naip hakim aracılığıyla bilirkişi incelemesi yaptırılmasını karara bağladı.

Sanık Veli Küçük'ün talebini kabul eden Mahkeme Heyeti, ikinci ''Ergenekon'' davasının sanığı Emin Şirin'in gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra Veli Küçük ile yaptığı telefon görüşme dökümlerinin araştırılarak celbi için gerekli işlemin yapılmasını kararlaştırdı.

Alparslan Arslan'ın dünkü, Veli Küçük'ün de bugünkü oturumda sarf ettiği sözlerle ilgili olarak iddia makamının suç duyurusu yönündeki talebinin, duruşma tutanakları yazıya döküldüğünde değerlendirilmesini kararlaştıran Mahkeme Heyeti, sanık Osman Yıldırım'a da savunmasını hazırlamak için istediği 2 haftalık sürenin verilmesine hükmetti.

Mahkeme Heyeti, avukat Zeynep Küçük'ün talebini kabul ederek, MİT Müsteşarlığına yeniden yazı yazılıp, dosyaya gönderilen cevabi yazıların açıklanmasının istenmesine karar verdi.

Zeynep Küçük, MİT'in, 2003'te Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığına sunulan Ergenekon şeması ve kitapçığının yer aldığı belgelerin 2006'da tekrar Başbakanlık ve Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanlığına gönderilmesinin nedenine ilişkin mahkeme yazısına cevap verdiğini belirtmişti.

MİT'in cevabında, ''belirtilen hususların devam etmesi nedeniyle'' şeklinde ifadelerin yer aldığını kaydeden Küçük, MİT'e yazı yazılarak, belirtilen hususların açıklanmasını istemişti.

Tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddeden Mahkeme Heyeti, duruşmayı 5 Ekim Pazartesi günü saat 09.30'a erteledi.

aa



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,928 µs