En Sıcak Konular

İşte 2016 olimpiyatlarının yapılacağı şehir

2 Ekim 2009 20:09 tsi
2016'daki 31. Olimpiyat Yaz Oyunları'na Brezilya'nın Rio de Janeiro şehri ev sahipliği yapacak...

Dünya Olimpiyat Komitesinin Kopenhag’daki kongresine katılarak, 2016 31. olimpiyat oyunlarının Chicago’da yapılması için kulis çalışmaları yürüten ve komite üyelerine etkili olmaya çalışan ABD Başkanı Barack Obama ve Eşi Michelle Obama’nın gayretleri ters tepti.

Kopenhag, Chicago, Tokyo, Madrid ve Rio De Jenerio’daki heyecanlı bekleyiş Danimarka sati ile 18.30, Türkiye saati ile 19.30’da son buldu ve Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge aday ülkelere çalışmalarından dolayı teşekkür ederek ev sahipliği yapacak şehrin Rio De Jenario olduğunu açıkladı.

Ünlü Futbolcu Pele gözyaşlarını tutumadı. Brezilya yıllardır yürüttüğü çaba ve harcadığı milyonlarca dolar paranın karşılığını aldı. Bazı komite üyeleri, Obamaların, komite üyelerini etkilemek için Kopenhag’a kadar gelişlerinin baskı yaratmak istedikleri şeklinde enlaşıldığını ve ters tepki yarattığını söylediler. Bazı komite üyeleri de oylarını bir futbol ülkesi için kullandıklarını söylediler.

Olimpiyatlara ev sahipliği yapacak ülke ve şehrin açıklanmasına tam 31 dakika kala, Chicago ve Tokyo elenince geriye sadece Madrid ve Rio De Jenerio kaldı. Tokyo ve Chicago’non elenmesiyle birlikte Japonlar ve ABD’liler kendilerini otellerine kapatarak basına görünmemeye çalıştılar. Obamalar sayesinde 2016 olimpiyatlarına ev sahipliği yapacaklarına garanti gözüyle bakan Amerikalıların ağzını bıçak açmadı.

106 Kişiden oluşan olimpiyat komitesinin oylamasının neticesi, Kopenhag Belediye sarayı önüne kurulan dev ekrandan naklen verildi. 4 aday ülkenin halkları ve Danimarkalılar neticeyi öğrenmek için belediye meydanını doldurdular.


hurriyet



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,583 µs