Ergenekon bir safsata | " /> Ergenekon bir safsata | "/>

En Sıcak Konular

Veli Küçük: Ergenekon bir safsata

2 Ekim 2009 19:23 tsi
Veli Küçük: Ergenekon bir safsata
Birinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük, 'Bu Ergenekon dedikleri bir safsata. Olsaydı, ben bilirdim. Devlette bu kadar tecrübem, çalışmam var' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın talepler bölümünde söz alan Küçük, bir gazetede ''Veli Küçük kira zengini'' başlığıyla yayımlanan habere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emekli olduktan sonra çalışmaya ihtiyacı olduğunu ve 30 bin liralık emekli ikramiyesiyle güvenlik işine girmeyi planladığını anlatan Küçük, bu amaçla Sirkeci'de harap durumdaki bir iş yerini kiraladığını söyledi.

Küçük, ortaklarının, büyük masraflarla onardığı iş yerinin güvenlik şirketi için yetersiz olacağını söylemesi üzerine kiralamaktan vazgeçtiğini, mal sahibinin, onarım masraflarına karşılık bu yerin kira gelirini birkaç ay kendisine ödediğini kaydetti.

Tek başına mücadele ettiğini dile getiren Küçük, ''Ama bu Ergenekon dedikleri bir safsata. Olsaydı, ben bilirdim. Devlette bu kadar tecrübem, çalışmam var. Amerika'da organize edilmiş. Doğu Perinçek'in çok güzel dediği gibi, Ergenekon, Türk'ün başına örülmüş bir çoraptır'' şeklinde konuştu.

İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuksuz sanığı Emin Şirin'i tanıdığını belirten Küçük, Şirin ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin kayıtların dosyaya konulmasını istedi.

ZEKERİYA ÖZTÜRK

Tutuklu sanık Zekeriya Öztürk ise son günlerde gündemde olan demokratik açılım çalışmalarına işaret ederek, ''Terör örgütü PKK'ya hangi Avrupa devletlerinin destek verdiği biliniyor. Devlet, şehit olan askerin annesine, dağda öldürülen teröristin annesine de bu ülkelere dava açma hakkına sahip olduğunu söylemelidir. Gerçek açılım budur'' şeklinde konuştu.

Eşi Güler Kömürcü Öztürk'ün kendisini cezaevinde ziyareti sırasında tahliyesiyle ilgili olarak, ''tahliye açılımı gerektiği'' esprisini yaptığını ifade eden Zekeriya Öztürk, ''Tahliye olabilmem için Kürtçe konuşmam mı lazım'' diyerek, Kürtçe tahliye talebinde bulundu. Öztürk, Kürtçe konuşmasının bazı kişileri mutlu edeceğini, ancak tahliye olabilmesi için Kürtçe konuşmayacağını söyledi.

Tutuklu sanık İsmail Sağır da avukatı gelmediği için savunma yapamadığını belirterek, ''Neyle suçlanıyorum bilmiyorum. Avukatımla görüştükten sonra savunma yapacağım. Tanımadığım insanları suçlamak istemiyorum'' diye konuştu.

Sanık Tekin Irşi de yaklaşık 4 yıldır tutuklu bulunduğunu belirterek, ''2010 yılına geliyoruz. Tahliyemi istiyorum'' dedi.

İşçi Partili sanıkların avukatlarından Mehmet Cengiz ise ''Danıştay dosyasının davamızla birleştirilmesi yargılamayı sabote etmiştir. Bu durum, tutuklu olan müvekkilleri mağdur etmiştir. Danıştay sanıklarının ek sorguları alınamadığı için yargılamanın kilitlenmesine son verilmelidir'' şeklinde konuştu.

Danıştay sanıklarının savunmalarının Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde alındığını, sanıkların varsa başka diyeceklerini her zaman söyleyebileceklerini ifade eden Cengiz, mahkemenin sanki sanıkların sorguları yapılmamış gibi yargılamayı baştan başlatmaya çalıştığını kaydetti.

Cengiz, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaptıklarının burada tekrarlandığını dile getirerek, Yargıtay'ın, Danıştay dosyasını eksik soruşturmadan bozmadığını, ''Ergenekon'' davasındaki yargılamanın birleştirme aşamasında kaldığı yerden sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Mahkemenin bu uygulamasının Danıştay saldırısı hakkında verilecek kararı geciktirdiğini ve kamu vicdanını rahatsız ettiğini savunan Cengiz, ''Birleştirilen bu davanın tefrik edilerek, ayrı bir esas kaydedilip sürdürülmesini istiyoruz'' dedi.

AVUKAT ZEYNEP KÜÇÜK'ÜN TALEBİ

Avukat Zeynep Küçük de MİT'in, 2003'te Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığına sunulan Ergenekon şeması ve kitapçığının yer aldığı belgelerin 2006'da tekrar Başbakanlık ve Genelkurmay İstihbarat Dairesi Başkanlığına gönderilmesinin nedenine ilişkin mahkeme yazısına cevap verdiğini belirtti.

MİT'in cevabında, ''belirtilen hususların devam etmesi nedeniyle'' şeklinde ifadelerin yer aldığını kaydeden Zeynep Küçük, MİT'e yazı yazılarak, belirtilen hususların açıklanmasını istedi.

Duruşmaya taleplerin değerlendirilmesi için ara verildi.

 
aa



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,473 µs