En Sıcak Konular

Kırtasiyeciler, belediyelere karşı

2 Ekim 2009 17:32 tsi
Kırtasiyeciler, okulların açılmasıyla birlikte belediyelerin kırtasiye ürünleri dağıtmasına tepki gösterdi.

Kırtasiyeciler, okul yönetimlerini, kantinlerinde, kooperatiflerde ve okulun kendi bünyesinde kırtasiyecilik yaptırmakla eleştirdi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 31. Grup Meslek Komitesi (Kırtasiyeler), yeni eğitim yılının başlaması dolayısıyla, kırtasiye sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekerek velileri uyardı.

ATSO'dan yapılan açıklamada, kırtasiye sektörünün, en çok istismar edilen sektör konumunda olduğu belirtilerek, okulların açılmasıyla birlikte belediyeler tarafından 'sosyal belediyecilik' adına ucuz ve kalitesiz kırtasiye ürünleri dağıtıldığı ileri sürüldü.

Özellikle ilköğretim çağındaki çocuklara çanta, kalem, defter, silgi, suluboya ve pastel boya, oyun hamuru gibi ürünlerin dağıtılmasının çocukların sağlığını olumsuz etkileyeceği vurgulanarak, bu yanlış uygulamaya son verilmesi istendi. Açıklamada, kırtasiye ürünü alırken belli standartlara sahip TSE, CE güvenlik sertifikalı ürünlerin tercih edilmesi gerektiği bildirildi. Bu konuda, kırtasiyecilerden destek istenebileceği belirtilirken, okulların açılmasıyla birlikte büyük alışveriş merkezlerinde, balık tezgâhları, sebze meyve reyonları, dondurulmuş gıda ve bahçe ürünleri içerisinde satılan ucuz kırtasiye ürünlerinin, her türlü mikrobun oluşabileceği ortamlar içerisinde çocuklar ve velilere sunulduğu kaydedildi.

"Devlete ve velilere çok iş düşüyor." denilen açıklamada, anne babalara, kırtasiye ürünlerini, içindekileri bilmeden almamaları çağrısında bulunuldu. Açıklamaya göre, alışveriş merkezlerinin etkisiyle kırtasiye sektöründe 100 bin kişi işsizlikle karşı karşıya. Bu nedenle birçok kırtasiyeci, sektör değiştirmeyi veya dükkânlarını kapatmayı düşünüyor.

Kırtasiyeciler, okul yönetimlerini de kantinlerinde, kooperatiflerde ve okulun kendi bünyesinde kırtasiyecilik yaptırmakla eleştirdi. "Okullar eğitim ve öğretimin sağlıklı yapılacağı yerler olmalı." ifadelerini kullanan kırtasiyeciler, şu görüşlere yer verdi: "Okul yönetimleri bilinçli veya bilinçsiz olarak insanları yönlendiriyor. Bunun okulların görevi olmadığını düşünüyor, doğrudan kırtasiyelere yönlendirme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu tür uygulamalar haksız rekabete yol açarak küçük işletmelerin zor durumda kalmalarına neden oluyor. Bu yüzden okullarda kırtasiye malzemeleri satılmamalı.

Cihan



Bu haber 1,040 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,838 µs