hodri meydan | " /> hodri meydan | "/>

En Sıcak Konular

MHP'den hodri meydan

2 Ekim 2009 16:45 tsi
MHP'den hodri meydan MHP, ifade krizini çözecek anayasa değişikliği formülüne karşı olduğunu açıkça belirtti.

 MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın DTP'liler için anayasa değişikliği önerisine karşı çıktı. Anayasa değişikliğine imza atmayacaklarını belirten Vural, Başbakan'ın anayasanın nasıl değiştirileceğini bilmediğini iddia etti.

Vural, TBMM'de konuya ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Vural, Başbakan Erdoğan'ın DTP'lilerin ifade krizi için anayasa değişikliğine yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine "Başbakan, anayasanın nasıl değiştirileceğini dahi bilmiyor. Anayasayı değiştirmek için 183 imza gerekir. Başbakan'ın 338 milletvekili var. AKP ile DTP koalisyonu birlikte imzalarlar, Meclise getirirler. 330'un üzerinde bir sayı ile kabul edileceğine göre ve kabul sayısı da 367'in altında olacağı için millete giderler, millet de hükmünü verir. Sayın Başbakan, hodri meydan diyoruz, buyurun. AKP-DTP koalisyonu birlikte anayasa değişikliğini getirin, Türkiye'de, bölücü faaliyetlerde bulunanları dokunulmazlık zırhına kavuşturacak anayasa değişikliğini imzalayın, sonra millete gidin. Bakalım millet ne hüküm verecek? Milletten kaçmanın anlamı yok. Başbakan'a hodri meydan diyorum, karnından konuşmasın. Yüreklice imzasını atsın, imzasıyla Meclise getirsin." şeklinde konuştu.

DOKUNULMAZLIK KONUSU

Vural, 2007'de, dokunulmazlıkların kaldırılması için Meclis'i dolaştıklarını ancak destek alamadıklarını ifade etti. Vural, Başbakan'ın dokunulmazlığı kaldırmak yerine, dokunulmazlık zırhının güçlendirilmesini istediğini ileri sürdü. Vural, şunları söyledi: "Başbakan, bunu bir kriz olarak adlandırıp, bu krizden de kendisi için fırsat penceresi oluşturmuştur. TBMM, suç işleme yeri değildir. TBMM, Türk milletinin birlik ve bütünlüğüne kurşun sıkanları destekleyenlerin oluşturduğu bir parlamento değildir. 'Terör örgütü propagandası yapan, 'terör örgütüdür demedikçe, DTP ile görüşmeyeceğim' diyen bir Başbakan'ın, bugün terör örgütü üyesi veya propagandası yapmaktan dolayı yargılanmanın önünü kesmek için adım atmasını da milletimizin takdirine sunuyorum. Başbakanın 'U' dönüşleri vardır. Bu adımlar, PKK terör örgütüne, Kandil'e af getirmek isteyen bir siyasal zihniyetin atmak istediği adımlardan ilki olarak da değerlendirilebilir."

Cihan



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,314 µs