En Sıcak Konular

Yasama yılının ilk kapışması

2 Ekim 2009 16:42 tsi
Meclis Genel Kurulu'nda yeni yasama yılının ilk kapışması Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasında yaşandı.

Genç, Cumhurbaşkanı ve Arınç'ın devlet parasıyla Umre yaptığını savunurken Arınç iddiaya "Ne sayın Cumhurbaşkanı devletin parasıyla Umre yaptı ne ben yaptım, devlet parasıyla Umre yapmak ahlak dışıdır" karşılığını verdi.

Meclis Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasının ardından TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, kendisi ile 4 siyasi parti grubunun başkanvekilinin imzaladığı, ihtisas komisyonları üyelerinin siyasi partilere ve bağımsızlara göre dağılımını içeren Danışma Kurulu önerisini okuttu. Danışma Kurulu önerisi aleyhine söz alan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise Gül'ün Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la birlikte gittiği Suudi Arabistan gezisi sırasındaki Umre ziyaretini gündeme getirdi.

-ARINÇ: DEVLET PARASIYLA UMRE AHLAK DIŞI-

Genç'in konuşmasının ardından sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan Bakan Arınç ise Genç'in iddiasına şöyle yanıt verdi: "Bir yanlışlığı düzeltmek için söz aldım. Yoksa böyle günlerde polemiğe girmek, tartışmaya yol açmak doğru değil. Ama ne yapalım ki huy canın altında. Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte Kral Abdullah tarafından kurulan Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin açılışına davetliydik. Aramızdaki iyi ilişkileri de güçlendireceği ümidiyle, Sayın Cumhurbaşkanımız ile yolculuk yaptık. Uçağımız Cidde'ye gitti. Mekke'ye uçak inmiyor. Cidde'de üniversitenin açılışını yaptık. Dolayısıyla bizim Mekke'ye gitmek, umre yapmak gibi devletin uçağını ve imkanlarını kullanmak gibi bir davranışımız olmadı.

Sayın Genç, bunu soru önergesiyle de gündeme getirdi. Soru önergesine cevap vereceğim. Ama oradaki bir cümle önemlidir. 'Devlet parasıyla umre yapmak etik midir?' diye soruyor. Kesinlikle doğru değildir. Hatta devlet parasıyla umre yapmak ahlak dışıdır. Biz Suudi Arabistan'ın Cidde şehrindeki üniversite açılışına gittik. Ancak Sayın Genç bilmeyebilir. Mekke, Cidde'ye 70 kilometre uzaklıkta, çok yakın bir yerde. Her Müslüman Cidde'ye gittikten sonra fırsatını bulur, Mekke'ye gider ve umre yapar. Biz de fırsat bulduk, arabalarımızla Mekke'ye gittik ve umre yaptık. Allah kabul etsin. Allah sizlere de nasip etsin. Dolayısıyla ne Sayın Cumhurbaşkanı devletin parasıyla umre yaptı ne ben yaptım ne de kimsenin yapmasına izin veririz. Bu kesinlikle doğru değil."



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,692 µs