iki ülkenin arasını açtı | " /> iki ülkenin arasını açtı | "/>

En Sıcak Konular

Uzan iki ülkenin arasını açtı

2 Ekim 2009 14:36 tsi
Uzan iki ülkenin arasını açtı Türkiye ile Ürdün arasında yapılacak olan Güvenlik ve İşbirliği Anlaşması sürpriz bir şekilde iptal edildi.. Peki ama neden?

Türkiye ile Ürdün arasındaki Güvenlik ve İşbirliği Anlaşması çerçevesinde Ürdün’den üst düzey yetkililerin de yer alacağı bir heyetin eylül sonunda Türkiye’ye gelmesi öngörüldü.

Türkiye ve Ürdün tarafı, bu toplantı için özel hazırlık yaptı. Ancak sürpriz bir şekilde ziyaret iptal edildi. GP lideri ve işadamı Cem Uzan’ın Türkiye’den kaçtığı yönündeki haberlerin gündeme geldiği dönemle örtüşen ertelemenin iki ülkenin ortak kararıyla alındığı öğrenildi.

Türkiye ile Ürdün polis teşkilatları arasındaki işbirliği, suç ve suçlulara karşı ortak mücadele konularının ele alınacağı ikili görüşmeler son anda ertelendi.

Milliyet Gazetesi'nden Tolga Şardan'ın haberine göre, Türkiye ile Ürdün Emniyet Genel Müdürlükleri arasında yapılan görüşmeler sonrasında, Ürdün Emniyet Genel Müdürü ve beraberindeki heyetin Ankara ziyareti kasıma alındı. Ertelemenin gerekçesinin ise iki ülkedeki siyasi gelişmeler olduğu belirtildi.

Ancak, Ürdün tarafının son günlerde yeniden gündeme gelen Uzanlar konusunun geçmişte olduğu gibi Türkiye tarafından yeniden masaya getirilmesinden duyduğu kaygı nedeniyle ertelemenin gerçekleştiği öne sürüldü.

Vatandaşlık iddiası

Uzan ailesine yönelik 2004’teki operasyon sırasında baba Kemal Uzan ile oğlu Hakan Uzan Türkiye’den kaçmıştı. Baba-oğul Uzanların Ürdün’de oldukları öne sürülmüş, ancak Ürdün makamları bunu kabul etmemişti. Daha sonra Ürdün Kralı’nca vatandaşlık hakkı verildiği belirtilen Kemal Uzan ve Hakan Uzan’ın bu ülkedeki bazı firmalarının faaliyetlerine devam ettiği belirlenmişti. Güvenlik İşbirliği Anlaşması çerçevesinde Ankara’ya gelen dönemin Ürdün Emniyet Genel Müdürü General Tahsin Shordon bu iddiaları da reddetmişti.

Giriş-çıkış kayıtları yok

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı ilk incelemede ülkeye giriş-çıkış kayıtlarında Uzan ailesinin herhangi bir kaydı bulunamadı. Şeker Bayramı öncesinde Meis Adası üzerinden kaçak olarak deniz yoluyla Ürdün’e kaçtığı öne sürülen Cem Uzan ve ailesiyle ilgili henüz herhangi bir adli işlem başlatılmadığı öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, yetkili adli makamlardan herhangi bir talimat gelmediği için henüz bir çalışma başlatmadı. Uzan’ın yurtdışına çıkış yasağı bulunurken, baba Kemal Uzan ve kardeşi Hakan Uzan hakkında Interpol’ün kırmızı bülteni çıkarılmıştı.

Aktifhaber



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,991 µs