En Sıcak Konular

Tam gün yasasına imzalı protesto

2 Ekim 2009 13:36 tsi
Tıp fakültelerinde görevli öğretim üyelerince Tam Gün Yasa Tasarısı ile ''rotasyon uygulamasını'' protesto etmek amacıyla başlatılan imza kampanyası kapsamında 1500 imza toplandığını açıklandı.

İmza kampanyasının sona ermesi nedeniyle, bir grup öğretim üyesinin katılımıyla, Türk Tabipleri Birliğinde basın toplantısı düzenlendi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Hatun, öğretim üyeleri adına yaptığı açıklamada, 23 Haziranda başlatılan kampanyanın bugün itibariyle sona erdiğini belirtti. Kampanya kapsamında toplanan bin 500 imzayı vermek üzere YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den randevu talep ettiklerini bildiren Hatun, ancak bu isteklerine henüz bir cevap gelmediğini söyledi.

Tıp fakültelerinin yeni bir eğitim ve öğretim yılına başladıklarını da hatırlatan Hatun, ''kontenjan arttırımı ve Tam Gün Yasa Tasarısı nedeniyle fakültelerde huzursuzluk ve belirsizlik hakim olduğunu'' savundu. Yasa tasarısında getirilen performans sisteminin tıp fakültelerinin akademik yapısında ve araştırma potansiyelinde sıkıntılara neden olacağını iddia eden Hatun, ''Biz tıp fakültesi öğretim üyeleri olarak tam günün ilke ve değerlerine katılıyoruz, ancak tam gün olarak adlandırılan yasa tasarısı bu değerlere uygun değil. Bu nedenle karşı çıkıyoruz'' dedi.

Tasarının bu haliyle yasalaşması durumunda ''tıp fakültelerinin işletme haline geleceğini'' savunan Hatun, ''hekim iş gücünün ucuzlatılmasının halkın kaliteli sağlık hizmetine ulaşmasını imkansız hale getireceğini'' öne sürdü.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Tükel ise imza kampanyasına katılan tüm öğretim üyelerinin, ''tıp fakülteleriyle ilgili kararlar alınırken YÖK'ün kendileriyle doğrudan ve yakın diyalog kurmasını'', ''tıp fakültelerinde kontenjan arttırımını zorlayan politikalardan vazgeçilmesini'', ''üniversite hastanelerinin finansman sorunlarının çözümü için bu hastanelerin ürettiği hizmetin niteliğine uygun ödeme programlarının geliştirilmesini'', ''Tam Gün Yasa Tasarısı'nda tıp fakültelerinin temel işlevi olan eğitim ve araştırmayı özendiren değişiklikler yapılmasını'' istediğini kaydetti.

aa



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,341 µs