En Sıcak Konular

Şemdin Sakık'tan ilginç mektup!

2 Ekim 2009 13:33 tsi
Şemdin Sakık'tan ilginç mektup! Savaştan beslenen bu derin Kürtler her yerdeler. DTP'de, PKK'da ve Ak Parti'de! Şemdin Sakık'tan ilginç mektup!

Fatih Altaylı cezaevindeki Şemdin Sakık'ın kendisine gönderdiği mektubun ikinci bölümünü yayınladı.

Sakık mektubunda açılımı desteklediğini, bu açılımı bir tek Ak Parti'nin yapabileceğini söylüyor ve ekliyor: "Derin Kürtler deşifre edilmeli."

Onların savaştan beslendiğini söyleyen Sakık önemli bir noktaya da şöyle dikkat çekiyor.

"Açılım başarılı olmazsa PKK güçlenir. Türk Ordusu buna izin vermez diyorlar. Sovyetler Birliği'nin de 5 milyonluk bir ordusu vardı ama ülkenin çözülmesini durduramadı"

İşte Sakık'ın Fatih Altaylı'ya gönderdiği mektup:

PKK SAVAŞÇI TOPLAYACAK

"Sakık, Türkiye'de fiili bir bölünmüşlüğün yaşandığını, bir tarafta "Ak" denilene diğer tarafta "Kara" denildiğini belirtiyor ve şöyle yazıyor:

"Farz edelim 'Açılım' başarılı olamadı. Ne olacak biliyor musunuz?
Meclis'te grup kuran ve bölgenin yüz belediyesini elinde bulunduran PKK, 50 bin kişilik silahlı güç oluşturma kararı alabilir. Buna savaşçı toplamak için bütün gücünü seferber edecektir. Örneğin, her belediyeyi bir askerlik şubesine dönüştürüp onlardan yüzer genç isteyebilir. Bunu mutlaka yapacaktır.

SOVYETLERİN DE ORDUSU VARDI AMA ÜLKE ÇÖZÜLDÜ

Türk Ordusu buna izin vermez diyorlar. Sovyetler Birliği'nin de 5 milyonluk bir ordusu vardı ama ülkenin çözülmesini durduramadı.

Sosyal alandaki bölünmüşlük zaten öteden beri var olan bir gerçektir. Bu bölgenin insanı kendine özgü bir yaşam tarzına sahiptir. Bundan dolayı Batı'daki realite dikkate alınarak çıkarılan hiçbir yasa bu bölgede hayat bulamamıştır. Ergenekon soruşturması da Obama ile başlayan konjonktür de beni iyimser kılıyor. Örneğin, ben üç evli bir babanın çocuğuyum. Annemin resmi nikâhı olmadığı için öz kardeşlerimle birlikte babamın maddi manevi miras hakkından mahrum bırakıldık.
Başımıza gelen felaket de esas olarak bundan kaynaklandı. 'Kürt zengin oldu mu, ya adam öldürür, ya kız kaçırır' derler. Bu realitemizdir.

BÖLÜNMEYİ BİR TEK AK PARTİ ENGELLER

...Sayın Altaylı, gördüğünüz gibi ekonomide, siyasette ve sosyal yaşamda giderek derinleşen bir fiili bölünme söz konusudur. Bu bölünmenin derinleşmesini engelleyebilecek tek bir araç kalmıştır. O da Türkiye'nin dört köşesinde var olan, Türkiye'nin sağcısına, solcusuna, liberaline, muhafazakârına, milliyetçisine, Türkçüsüne, Kürtçüsüne hitap eden ve bütün bu akımların temsilcilerini bünyesinde barındıran AK Parti'dir.

Aksi takdirde bu sorunu ne CHP, ne MHP, ne de DTP çözebilir. Kürt açılımı projesinin AK Parti tarafından gündeme getirilmesi bir tesadüf değildir. Şayet bu parti ülkenin bütününü temsil etmeseydi, böyle bir girişimde asla bulunamazdı.

AYSEL TUĞLUK DOĞRU SÖYLEDİ

Ne ilginç değil mi, Batı'da bölünmenin başlangıcı olarak görülen Kürt açılımı, Doğu'da birlikte yaşamanın son şansı olarak görülüyor.
Al sana bir bölünme işareti daha.

Herkes 'Kürt açılımı başarıya ulaşmazsa bölünmeyi tartışırız' diyen Aysel Tuğluk'a kızdı.
Kimse kızmasın, bu kadın dürüst davrandı.
Malumu ilan etti.

Kürt açılımı başarıya ulaşmazsa ülkenin bölünmesi gündeme geleceği gibi, daha beter durumlar da yaşanabilir, Türk-Kürt kardeşliği Şemdin-Sırrı kardeşliğine dönüşebilir.

AÇILIM KONUSUNDA İYİMSERİM

Kürt açılımını iyimser bir temkinlilikle karşılıyorum, iyimserim, çünkü AK Parti gibi toplumun bütün kesimlerini temsil eden bir parti başlatmıştır. Koordinatör olarak sosyal bilimci Beşir Atalay'ın atanmış olması iyimserliğimin bir başka gerekçesidir. Ergenekon soruşturması da beni iyimser kılıyor. Obama ile başlayan uluslararası konjonktür de iyimser olmamız için bir nedendir.

DERİN KÜRTLER DEŞİFRE EDİLMELİ

...Ama aynı zamanda temkinliyim de. Bazı eksikler görüyorum. Birincisi şudur. Özellikle otuz yıllık savaş sürecinde, nasıl ki devlet adına hareket eden, ancak devleti içten içe ele geçirip çeteleşen ve çıkarını savaşta gören bir oluşum ortaya çıktıysa ve bu oluşum Ergenekon soruşturmasıyla deşifre edildiyse, benzer bir oluşum Kürt cephesinde şekillendi. Buna Kürt Egenekon'u veya Derin Kürtler diyebiliriz. Bir ayağı DTP'de, bir ayağı koruculukta, bir ayağı PKK'da, bir ayağı AK Parti'de olan, insan, eroin, silah kaçakçılığı yapan, ihalelere fesat kanştıran bu ağ deşifre edilmeli.
Ergenekon çökünce, meydan tümüyle bunlara kaldı. Bu çete olduğu yerde durdukça, PKK'ya silah bıraktıramazsınız, koruculuğu bitiremezsiniz, milyar dolarlık yolsuzlukları engelleyemezsiniz.
...Bu hırsızlar güçlendikçe savaşı kışkırttılar ve finanse ettiler. "

 



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,029 µs