kızdı | " /> kızdı | "/>

En Sıcak Konular

TSK, Meclis haberlerine kızdı

2 Ekim 2009 11:47 tsi
TSK, Meclis haberlerine kızdı Meclis'in açılışı ile ilgili çıkan haberlere TSK'dan cevap geldi. Ayrıca, Lice'de 14 yaşındaki Ceylan'ın askeri birlikten yapılan havan atışı sonucu öldüğü iddiasına resmi ilk açıklama geldi. İşte TSK'nın açıklaması...

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, TBMM'nin yeni yasama yılı açılış toplantısına Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Kuvvet Komutanlarının katılmasına ilişkin soru üzerine, ''Bu katılıma özel anlamlar yüklenmesi ve bu doğrultuda değerlendirmeler yapılması doğru değildir'' dedi.

BAŞBUĞ'A SUÇ DUYURUSU
Tümgeneral Güler, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ hakkındaki suç duyurusuna ilişkin soru üzerine, Tümgeneral Güler, ''Kamuoyunun her şeyi en iyi şekilde değerlendirdiğine inanıyoruz' yanıtını verdi.

''Suç duyurusunda bulunanların tehdit edildiği'' yönündeki iddiaların basından görüldüğünü ifade eden Tümgeneral Güler ''Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bu şekildeki davranışları tasvip etmesi kesinlikle söz konusu olamaz'' dedi.

BURSA-DİYARBAKIR MAÇI
''Ayrıca, yeri gelmişken diğer bir konuya da değinmek istediğini'' belirten Tümgeneral Güler, ''Bildiğiniz gibi spor dostluk ve kardeşliktir. Geçtiğimiz hafta içerisinde Bursa'da Bursaspor-Diyarbakırspor arasında yaşanan olayları da Türk Silahlı Kuvvetlerinin tasvip etmesi mümkün değildir'' diye konuştu.

LİCE'DE KÜÇÜK CEYLAN'IN ÖLÜMÜ
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak da Diyarbakır ise Lice'de bir kız çocuğunun havan patlaması nedeniyle hayatını kaybettiği yönündeki haberlerin hatırlatılması, olayın doğru olup olmadığının sorulması üzerine, ''Gencecik bir kişinin hayatını kaybetmesinden üzüntü duymaktayız'' karşılığını verdi. Olaya ilişkin olarak ilgili Cumhuriyet Savcısı tarafından gerekli soruşturmanın yapılmakta olduğunu bildiren Tuğgeneral Gürak, ''Olayla ilgili yapılan ilk incelemelerde, olay sırasında bölgede havan atışının yapılmadığı tespit edilmiştir'' dedi.

Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,335 µs