En Sıcak Konular

Hafta sonu yaz geri geliyor!

2 Ekim 2009 11:04 tsi
Hafta sonu Türkiye genelinde yağış yok. Hatta hava sıcaklıkları yükselecek, yaz geri gelecek. İşte haritalı hava durumu;

Türkiye genelinde yağış beklenmezken, hava sıcaklığı 2 ile 4 derece artarak mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

Lodosla birlikte gelen pastırma yazı batıda 3, doğuda 5 gün daha devam edecek. Lodos sıcaklığı birçok bölgede 30 dereceye yaklaştırırken, diğer bir yandan ise çöl tozları ve bulut ta taşıyor.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:

İstanbul'da artık rüzgar ılık esiyor, sıcaklık 28 derece. Ancak hafta sonu hava bulutlu, puslu ve hafif yağmurlu geçecek. Ankara'da sıcaklık 26 derece, İzmir'de de ılık lodos ve güneşle birlikte yaz havası var. Cumartesi günü ise hem İzmir, hem Ankara daha bulutlu olacak. Bursa güneşli ve oldukça ılık. Adana'da da yaz havası var.

Bölgelerde hava sıcaklığı ise şöyle:

Marmara'da uzun zaman sonra lodosa dönen rüzgar bölgede sıcaklığı 30 dereceye yaklaştırdı. Hafta sonu da hava sıcak ama, bulutlanacak, özellikle Trakya-Çanakkale arasında kısa süreli yağmur da bekleniyor. Lodosla gelen çöl tozları nedeni ile yağmur çamur şeklinde yağabilir.
İç  Anadolu'da güneşin ve hafif esen sıcak rüzgarın etkisi ile yazı aratmayacak bir hava var. Hafta sonu sıcaklık daha da artmasına rağmen, sabah saatlerinde sisli, gündüz ise puslu ve bulutlu bir hava olacak.
Ege’ye yaz geri geldi, sıcaklıklar kıyılar ve iç kesimlede 30-32 dereceye çıkıyor. Cumartesi günü lodos sert esecek. Hafta sonu bölgede hava bugünki kadar güneşli değil, bulutlanacak, hafif yağmurda görülecek ama yine sıcak olacak.
Akdeniz ve Güneydoğu'da sıcak ve zayıf esen lodos ve güneşle birlikte sıcaklık 35 dereceye yaklaşıyor. 4-5 gün boyunca hava koşulları böyle devam edecek, Pazar günü ise Antalya biraz bulutlanabilir. 
Doğu Anadolu bölgesi de hızla ısınıyor, 5 gün boyunca sıcaklık artmaya devam edecek, Erzurum'da 20, Malatya'da 30 dereceye çıkıyor. Geceler de lodosdan dolayı biraz daha ılık geçecek.
Karadeniz'de de lodos esiyor. Doğu Karadeniz'de dört gün yağış yok, hava oldukça ılık ve güneşli olacak. Batı Karadeniz de sıcak ama hafta sonu Bolu-Kastamonu arasında hafif yağmur görülebilecek.

 



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,059 µs