En Sıcak Konular

Ayakkabı fırlatmaya ilginç espri

2 Ekim 2009 10:16 tsi
IMF Başkanı Kahn, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde konferans verirken ABD eski Başkanı Bush ile aynı kaderi paylaştı. Kahn'a konuşması sırasında Birgün Gazetesi'nde editörlük yapan Selçuk Özbek, "IMF, Türkiye'den defol" diyerek ayakkabı fırlattı. IMF

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss- Kahn, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde tam da IMF'nin geçmiş krizlerde ve uyguladığı bazı programlarda hata yaptığını itiraf ediyordu. Bir nevi günah çıkartıyordu. Son iki soru almış, konuşmasını bitirmek üzereydi. Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının piyasalar için öneminden bahsederken, salonda bir hareketlenme oldu. Televizyonda canlı yayında saniye saniye izlenen olayda, önce havada bir spor ayakkabının uçup Kahn'a yöneldiği görüldü. Ardından, gazeteci akreditasyonuyla içeri girdiği anlaşılan bir gencin koltukların arasında sahneye doğru koştuğu görüldü. Güvenlik görevlileri ayaklandığında başka protestolar başlamıştı. Birgün Gazetesi'nde editör olduğu belirtilen ÖDP sempatizanı Selçuk Özbek, görevlilerce salondan çıkarıldı. Geri çekilerek ayakkabıdan sakınan Kahn da ilk şaşkınlığını atlattıktan sonra konuşmasını tamamladı. Ceketini giyip, el sallayarak üniversiteden ayrıldı. Özbek'in "IMF, Türkiye'den defol" diye bağırarak gerçekleştirdiği eylem biçimi, geçen Aralık ayında Irak'a vedaya gelen ABD eski Başkanı Bush'a Iraklı gazeteci Muntazır El Zeydi'nin ayakkabı fırlatma eylemini anımsattı.

'POLİS İMAJIMIZ DEĞİŞİYOR'

Başkan Dominique Strauss-Kahn, üniversitedeki konuşmasında ise geçmişte daha katı programlar uyguladıklarını belirterek değişim mesajı verdi. Kahn geçmişte "polis memuru'' gibi algılanan rolünün değiştiğine işaret ederek, "IMF'nin çok sert bir imajı vardı. Politikalarımızı değiştirmeye, daha esnek olmaya çalışıyoruz. Borç verme koşullarını ciddi şekilde gözden geçiriyoruz'' dedi. Kahn, Türkiye-IMF anlaşması hakkında ise "Bu konuda aceleci olmamalı, gerginliye yol açmamalı" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan 'saldırı' dedi, Rahmi Koç numarasını sordu

Özbek'in eylemiyle ilgili İçişleri Bakanı Atalay, "Normal karşılamak lazım" derken, Rahmi Koç, "Kaç numara fırlatmış?" esprisi yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Ben bunu protesto olarak kabul etmiyorum, bu bir saldırıdır. Biz çalışmalarımızı yaparken o bölgenin dışında 13 tane alan hazırladık, gelsin orada istediği gibi protestosunu yapsın diye. Ama Irak'a, orada olanlara özenerek, ayakkabı fırlatmayı ben Türkiye'nin misafirperverliğine bir saygısızlık olarak görüyorum.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay: Protestocu Bilgi Üniversitesi'den değil. Doğrusu IMF Başkanı ve heyet fazla önemsemedi ama bizim için üzücü. Bu, dünyanın her yerinde böyle. Onları da normal karşılamalı.

Sanayi Bakanı Nihat Ergün: Salonunda böyle bir protestonun olması şık kaçmamış olabilir ama bir açıdan da bu tür toplantılarda protestoların olabildiğini de görebiliyoruz.

Bilgi Ün. Rektörü Halil Güven: Sadece 5 üniversitenin öğrencileri içeri alındı. Bu öğrenci bir şekilde salona girmiş. Gereğinden fazla önlem aldık ancak bu tür eylemler oluyor. Protesto düzeyliydi. Ortada çok büyük bir olay yok.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç: O da moda oldu galiba. Kaç numara fırlatmış?

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç: İki kendini bilmezin yaptığı bir şey bence. Üzerinde fazla durulacak bir şey değil.
 





Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,847 µs