darbe çağrısı | " /> darbe çağrısı | "/>

En Sıcak Konular

Obama’ya karşı darbe çağrısı

2 Ekim 2009 09:11 tsi
Obama’ya karşı darbe çağrısı "Obama'yı ABD'yi Marksist bir devlete dönüştürmekle" suçlayan ve askeri bir darbenin gerektiğini ima eden yazı büyük tepki topladı.

Beyaz Saray'da eski başkanlardan Lyndon B. Johnson'a danışmanlık yapan Amerikalı yazar John L. Perry "Sahtekarlar ve Yalancılar" başlıklı köşesinde kamuoyunu, ABD başkanı Barack Obama'ya karşı askeri darbenin çözüm olabileceğini düşünmeye çağırmıştı.

Perry 29 Eylül tarihli yazısında, "Obama'nın ABD'yi giderek Marksist bir devlete dönüştüren radikal değişim hareketinin ABD'de askeri bir darbeye davetiye çıkardığı" yorumunda bulunarak okurlara "daha iyi alternatif varsa bulun" çağrısında bulunmuştu. ABD'de hiç darbe yapılmamasının "hiç yapılmayacağı" anlamına gelmediğini savunan yazar, olası bir askeri darbenin son derece "sivil" bir yöntemle yapılacağını da iddia etmişti.

Okurlardan gelen şikayetler üzerine yazıyı hemen kaldıran dergi, "Newsmax, anayasal prensiplere sadık ve demokratik kurumları baltalayacak her türlü imaya karşıdır" açıklaması yaptı. Muhafazakar dergi, Perry'nin sadece bir blog yazarı olduğunu ve dergiyle profesyonel bir ilişkisinin bulunmadığını iddia etti. Ancak derginin yazarlar bölümünde Perry için "düzenli yazar" ibaresi bulunması dikkat çekiyor. Perry'nin tartışma yaratan makalesi halen blog sayfalarında yayınlanmaya devam ediyor.

John L. Perry'nin yazısı şöyle:

"Obama'nın ABD'yi hızlanan şekilde Marksist bir devlete dönüştüren radikal gündemi askeri bir müdahaleye davetiye çıkarıyor. Darbe ideal bir seçenek değil, ancak Obama'nın radikal fikirleri kabul edilemez veya değiştirilemez. Sizce darbe düşünülemeyecek bir şey mi? O zaman Obama sorununa şiddet içermeyen bir çözüm düşünün. Ama omuz silkip bunu daha sonra düşüneceğinizi söylemeyin. Kimse kişisel sorumluluk almadığı için bu ülke bu batağa saplandı".

hurriyet



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,286 µs