En Sıcak Konular

Mahkeme bilgi ve belgeleri istedi

1 Ekim 2009 23:27 tsi
Mahkeme bilgi ve belgeleri istedi 1. Ergenekon davasında Danıştay ve Cumhuriyet gazetesi saldırılarıyla ilgili Emniyet'ten tüm bilgi ve belgelerin istenmesine karar verildi. Mahkemenin bir başka kararı da 'darbe planlarına' ilişkin idi...

1. Ergenekon davasında Mahkeme heyeti, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanmasıyla ilgili tüm bilgi, belge ve ses kayıtlarının Ankara ve İstanbul Emniyeti'nden istenmesine karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, taleplere ilişkin alınan kararları açıkladı.

Ümraniye'de ele geçirilen 27 adet el bombasına ilişkin Ümraniye Asayiş Büro Amirliği Olay Yeri İnceleme görevlilerince çekilen 7 dakika 32 saniyeden oluşan video görüntüsünün arka planındaki seslerin ayrıntılı dökümü ve çözüm tutanağının hazırlanması amacıyla Adli Tıp Kurumu'ndan istenen talebe cevap verildiğini belirten mahkeme heyeti, celse arasında Adli Tıp Kurumu'ndan gelen yazıda, mahkemece istenilen incelemenin yapılamayacağının bildirildiğini kaydetti.

Mahkemenin bunun üzerine, söz konusu CD'nin çözümü için TÜBİTAK'a yazı yazdığı belirtildi.

Sanıklar Salih Kunter ve İsmail Sağır'a avukat tayini için İstanbul Barosu'na yeniden yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, sanık Fuat Turgut'un 20 Ekim tarihinden sonraki bir oturumda savunmasının alınmasına hükmetti.

Sanık İlhan Selçuk'un Amerikan Hastanesi'nden gelen rapora göre mazeretini kabul eden mahkeme heyeti, Selçuk'un ileri tarihteki oturumlarda savunmasının tespitini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Veli Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük'ün talebi doğrultusunda, Türk Dünyası Araştırmalar Vakfı'nda 10 Kasım ve 1 Aralık 2007 tarihlerinde yapıldığı söylenen konferansın gizlilik içerisinde yapılıp yapılmadığının, kamuya açık olup olmadığının, bu toplantılarla ilgili fotoğraf veya video çekimi yapılıp yapılmadığının, toplantılara katılımın ne şekilde sağlandığının ve hangi konuların görüşüldüğünün sorulmasını karara bağladı.

-DARBE PLANLARI YİNE SORULDU-

Türk Silahlı Kuvvetlerinde 2002-2007 yılları arasında yapıldığı iddia edilen ''Ay Işığı'', ''Yakamoz'' ve ''Sarıkız'' diye adlandırılan darbe planlarının var olup olmadığının Genelkurmay Başkanlığı, MİT Müsteşarlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünden ayrı ayrı sorulması ve bunlarla ilgili belgelerin gönderilmesine hükmeden mahkeme heyeti, iddia makamı tarafından sanıklar Muzaffer Tekin, Doğu Perinçek ve Osman Yıldırım hakkında yapılan suç duyurusu talebinin ise 28 Eylül tarihindeki duruşma tutanakları yazıya döküldükten sonra değerlendirilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, Danıştay saldırısı soruşturması sırasında haklarında ''bireysel silah ticareti yapmak'' suçlamasıyla soruşturma evrakı düzenlenen Necat Uysal, Selçuk Özkan, Aykut Metin Şükre, Kenan Özay ve Erkan Ayyıldız hakkında Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava dosyasının incelenmek üzere istenmesine hükmetti.

Sanık Alparslan Arslan'ın Danıştay saldırısından bir gün önce görüşme yaptığı anlaşılan Tarkan Toper ile ilgili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden 2006/259 sayılı dava dosyasının incelenmek üzere istenilmesini karara bağlayan mahkeme heyeti, Ankara ve İstanbul emniyet müdürlüklerine müzekkere yazılarak, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanmasıyla ilgili soruşturma aşamasındaki tüm bilgi, belge, soruşturma evrakı ve ses kayıtlarının istenmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti, Ankara Emniyet Müdürlüğünden ayrıca ''Girdap'' operasyonuyla ilgili adli dinleme kapsamında teknik takibi yapılan tüm telefon numaralarının ve bu telefonlara ait tüm ses kayıtlarının gönderilmesini istedi.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı yarın saat 09.30'a erteledi.

aa



Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,179 µs