En Sıcak Konular

Cemil Baran: Eğleniyoruz işte...

1 Ekim 2009 22:25 tsi
Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle gözaltına alınan Cemil Baran 'Neden bu kadar insanı meşgul ediyorsun, yazık değil mi' sorusuna 'Ne yazık günahı, eğleniyoruz işte' yanıtı verdi.

Münevver Karabulut Cinayeti ile ilgili iki aile arasında aracılık yaptığını ileri süren ve yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Cemil Baran’ın Asayiş Şube Müdürlüğü’nde gece boyunca sorgulandı.  "Yargılamayı etkileme" suçlanan Baran serbest bırakıldı.

Münevver Karabulut cinayetinde, Münevver'in babası Süreyya Karabulut ile zanlı Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu'nun arasında arabuluculuk yaptığı iddiasıyla gündeme gelen gazeteci Cemil Baran dün gözaltına alınmıştı. Sultanahmet'te bulunan İstanbul Adliyesi'ne polis tarafından getirilen Cemil Baran, Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz'a yaklaşık 2 saat ifade verdi. Cemil Baran savcıya verdiği ifadenin ardından, "Yargılamayı etkileme" suçuyla Nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

İstanbul Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi’nce sorgulanan Baran ceza miktarının üst sınırı, kaçma şüphesi olmaması ve delil durumu göz önüne alınarak serbest bırakıldı.

-BASININ İLGİSİ HOŞUMA GİDİYOR-

Baran’ın avukat huzurunda verdiği polis ifadesinde ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. İfadesinde çok miktarda borcu olduğunu söyleyen Baran, “30 bin TL borcum var. Ayrıca Kredi kartı borcum var. Üç aydır da evimin kirasını ödeyemiyorum. Yaptığım açıklamalardan bana, şimdiye kadar sadece 200 TL yol parası verildi. Bir televizyon programının yöneticisi Cem Garipoğlu’nun Ermenistan’da yakalandığını ispat etmem durumunda açık çek vereceğini söyledi" dedi.
Yaptığı açıklamaların kaynağının sorulması üzerine Baran, “Yaptığım açıklamalar, Süreyya Karabulut’tan öğrendiğim, basından öğrendiklerim ve üçüncü şahıslardan öğrendiklerimi yorumlamaktan başka bir şey değildir" şeklinde cevap verdi.
Kendisine, “Bu kadar insanı meşgul ediyorsun yazık değil mi" denildiğinde Baran, “Ne yazık günahı ağabey eğleniyoruz işte" şeklinde cevapladığı öğrenildi.
Kendisinin cinayetin hiçbir yerinde olmadığını söyleyen Baran şunları söyledi: “Daha çok Süreyya Karabulut’un bana anlattıklarını medyaya anlattım. Öğrendiğim şeylerin soruşturmanın seyrini değiştireceğini ve başıma bir şeylerin gelebileceğini tahmin ediyordum. Basının ilgisi hoşuma gidiyor."
Yaptığı iddiaların tutup tutmadığı sorulan Cemil Baran, “Hayyam Garipoğlu ile görüştüğümde cinayetten dolayı şirketlerinin zor duruma düştüğünü söyledi. Ben de Cem Garipoğlu’nun bu nedenle teslim edilebileceğini yorumladım. 25 Ağustos diye bir tarih attım. O anda o tarih yayında karışıklığa geldi. Sonra onu 25 eylül yaptım. Hayyam Garipoğlu’nun gözaltına alınacağını da, Cem’in babası cezaevinde annesi yurt dışında baskı için alınsa alınsa Hayyam Garipoğlu alınır olarak yorumladım. Bu durumda, dağdaki çoban Musa’nın ismini versem ayıp olurdu" dedi.
Süreyya Karabulut’un parayı alabilmek için kendisinden aracılık yapmasını istediğini ileri süren Cemil Baran, “Hayyam Garipoğlu’nun kartları ve telefonlarını Süreyya bey verdi. Hayyam Garipoğlu’nu daha önceden hiç tanımam. Süreyya Karabulut eğer istediği 3 milyon avroyu alabilseydi ailesiyle birlikte Amerika’ya yerleşecekti" iddiasında bulundu.



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,831 µs