Korkunç planlar... | " /> Korkunç planlar... | "/>

En Sıcak Konular

Korkunç planlar...

1 Ekim 2009 20:26 tsi
Korkunç planlar... 'Kimyasal, biyolojik, nükleer silahlarla eylemler yapacaklardı...'

İstanbul Bostancı'daki çatışmada lideri ölü ele geçirilen Devrimci Karargah Terör Örgütü hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Örgüt üyeliğinden tutuklanan şahıslarla ilgili, çarpıcı iddialar var. Savcı örgüt üyelerini kimyasal, biyolojik ve nükleer silahlarla eylem yapmakla suçluyor. 

6 Ay önce İstanbul Bostancı'da yaşanan bu çatışma ve öncesinde yapılan operasyonlar Devrimci Karargah Terör Örgütü'ne vurulan son darbeydi. Bu operasyonlarla ilgili dikkat çekici bir iddianame hazırlandı.

PKK VE ERGENEKON BAĞLANTILI

İlk olarak İstanbul Ak parti il binasına bombalı saldırıyla gündeme gelen terör örgütü, 1. ordu komutanlığına da havan topu ile saldırı düzenlemişti. Elemanları pkk kamplarında eğitim gören, İddia edilen ETÖ'yle bağlantılı olduğu ileri sürülen Devrimci Karargah'ın korkunç yüzü Bostancı'daki hücrevi operasyonunda göründü.

BİR EMNİYET AMİRİ ŞEHİT OLDU

İstanbul terör polisinin hücreevine düzenlediği operasyonda örgüt lideri Orhan Yılmazkaya polisle saatlerce çatıştı. Çatışmada emniyet amiri Semih balaban şehit olurken, sokakta operasyonu izleyen bir kişi de hücreevinden açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

Bu operasyonlarda gözaltına alınan 17 örgüt üyesiyle ile ilgili hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. İddianame de hem terör örgütüyle hem de yakalanan şahıslarla ilgili şok suçlamalar sıralanıyor.

ŞOK SUÇLAMALAR

Şahıslar, silahlı terör örgütü kurup yönettikleri belirtilen terör örgütü üyelerinin yağma, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, kasten adam öldürme, korku, kaygı ve panik oluşturacak şekilde patlayıcı madde kullanmakla suçlanıyorlar.

KİMYASAL SİLAHLA ÖLDÜRME

Suçlamalar arasında yer alan bir madde ise oldukça dikkat çekici. Terör örgütü üyeleri, yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme eylemlerinden de suçlanıyor. Pek bilinmese de iddianamede sanıkların bu tarife uyan eylemler yaptığı anlaşılıyor.

İddianamede yer alan bu şok suçlamanın ne anlama geldiği İstanbul Emniyet müdürü Hüseyin Çapkın'a da soruldu. Ancak Çapkın detaya girmekten kaçındı.

17 sanığın yargılandığı terör örgütü davasında zanlılar hakkında 7.5 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.
 
samanyoluhaber



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,164 µs