En Sıcak Konular

Arınç'tan muhalefete tepki

1 Ekim 2009 20:23 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP'lilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla TBMM'ye gelişinde ayağa kalkmamasını, ''Çok fanatik, yakışıksız bir davranış'' diye değerlendirdi.

Arınç, TBMM'nin 4'ncü yasama yılı açılışı nedeniyle verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç, CHP'lilerin Cumhurbaşkanı Gül'ün Genel Kurul'a girişi sırasında ayağa kalkmadığının hatırlatılması üzerine, usule göre Cumhurbaşkanı'nın girdiği yerde ayağa kalkıldığını belirterek, "Portekiz Cumhurbaşkanı'nın TBMM'ye gelişinde CHP'lilerin ayağa kalktı. O gün Hükümet sıralarında oturuyordum, 'acaba ne yapacaklar' dedim. Hepsi de rap rap rap ayağa kalktılar. Ona ayağa kalkmak ne kadar bir saygı ifadesiyse, en azından bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na da saygı göstermeleri gerekir. Maalesef çok fanatik, yakışıksız bir davranış'' diye konuştu.

-"GELİŞLERİNİ DOĞAL BULUYORUM"-

Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanlarının yeni yasama yılı açılışı nedeniyle TBMM'ye gelmelerinin sorulması üzerine ise ''TBMM'ye saygı anlamında gelişlerini çok doğal buluyorum. Ayrıca bu konuda teşekküre, takdire, alkışa gerek yok. Mecliste şunlar var veya bunlar yok meselesi değil. TBMM bir kurum olarak, saygın bir kurum. Başında kim olursa olsun, hangi milletvekili olursa olsun, önemli olan kuruma saygı göstermektir. Komutanlar bu saygıyı gösterdiler. Eskiden beri, benim bildiğim, bu saygıyı gösterirler. Belki en çok dikkat çeken Meclis Başkanı bendim ama 5 yıl boyunca, hem Meclisteki açılış konuşmalarına hem de akşam resepsiyonlarına, sayın komutanların geldiğini biliyorum. Daha sonra gelmemişlerse, belki kendilerine göre makul bir nedeni vardır. Ama spesifik olarak bugün Meclisin açılışında hazır bulunmalarını çok doğal ve doğru buluyorum.''diye konuştu. Arınç, bazı grupların televizyon taleplerine ilişkin bir soruyu ise ''Talepler bana bir ulaşsın, sonra değerlendiririz'' şeklinde yanıtladı. Bülent Arınç, TRT'nin hergün yeni bir atak yaptığına işaret ederek ''Arapça'yı açıyoruz, arkadan Farsça, İngilizce, İzmir'de turizm ve belgesel kanalı, Ankara ve İstanbul'da TRT müzik kanalı. Kanal üzerine kanal... Bütün renkler, kokular bizde'' dedi.

anka



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,790 µs