En Sıcak Konular

Hakan Şükür hakkında suç duyurusu

0 0 0000 00:00 tsi
Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür’ün Antalya’da arsa alımı için vekalet verdiği ve konut yapımı için ortak olduğu müteahhit tarafından dolandırıldığını iddia etmesi üzerine gözaltına alınan ve serbest bırakılan 5 kişi arasında bulunan iş adam

      Hakan Şükür’ün 2004 yılında Antalya’da arsa alımı için vekalet verdiği iş adamı ve müteahhit F.M.B. tarafından dolandırıldığı, bazı arsa kooperatiflerine bilgisi olmadan üye yapıldığı, üyelikten çıkarıldığı ve arsalarının bu şekilde bilgisi olmadan değerinin altında satışının yapıldığı iddialarıyla avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunmasının ardından, polis tarafından müteahhit F.M.B’yle birlikte gözaltına alınan ve savcılıkça serbest bırakılan Ali Demir, avukatı Ümit Uysal’la birlikte adliyeye geldi.
      Müvekkili adına gazetecilere açıklama yapan Avukat Ümit Uysal, Ali Demir’in sebze ihracatıyla uğraşan başarılı bir iş adamı olduğunu belirterek, 11 ay önce satılık olduğunu öğrendiği bir arsayı pazarlık ederek satın aldığını söyledi.
      Demir’in tapu devir işlemi sırasında arsanın Hakan Şükür’e ait olduğunu öğrendiğini savunan Uysal, arsanın Ali Demir’e devrinin ve satışın Şükür adına verilen vekaletle gerçekleştiğini kaydetti.
      Hakan Şükür’ün geçen hafta avukatı aracılığıyla dolandırıldığını iddia ederek suç duyurusunda bulunmasının ardından müvekkilli Ali Demir’in gözaltına alındığını ve Demir’in Şükür tarafından dolandırıcılıkla suçlandığını belirten Ümit Uysal, "Müvekkillim Hakan Şükür’ü tanımaz. Hakan Şükür’ün vekilini arsa alışverişinde tanımıştır. Dosya içeriğinden öğrendiğimiz kooperatif olayı ile uzaktan yakından ilgisi ve bilgisi olmayan bir kişidir" dedi.
      Uysal, Ali Demir’in iki gün boyunca gözaltında tutulduğunu, eli kelepçeli fotoğraf ve görüntülerinin basın yayın organlarında yayınlandığını belirterek, müvekkilinin onuru ve ticari itibarının zedelendiğini, Hakan Şükür’ün bu süreçte de geniş bir basın kampanyası yürüterek, değişik açıklamalar yaptığını öne sürdü.
     
     FUTBOLCU KİŞİLİĞİNE SAYGI
      Hakan Şükür’ün futbolcu kişiliğine ve spora katkılarına saygı duyduklarını, ancak müvekkillinin Şükür tarafından ağır haksızlığa maruz kaldığını savunan Uysal, bu nedenle futbolcu hakkında şikayetçi olma zorunluluğunun doğduğunu söyledi.
      Hakan Şükür’ün avukatı aracılığıyla verdiği dilekçede müvekkillini dolandırıcılıkla itham ettiğini ve buna gerekçe olarak tapu devir bedelinin düşük gösterildiğini savunduğunu dile getiren Uysal, açıklamalarında ve savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinde şunları kaydetti:
      "Günlük yaşamda tapuda yapılan devir işlemlerinin tamamına yakını, belediyelerin belirlediği asgari bedel üzerinden yapılmaktadır. Hakan Şükür bu durumu bilecek durumdadır. Verdiği vekaletnameyle satış alt sınırı koymayan şüphelinin bu iddiası, tamamen kötü niyetlidir. Tapu masrafını düşürmek amacıyla yapılan bu işlemin dolandırıcılık kanıtıymış gibi sunularak müvekkilimin mağdur edilmesi ve vekiliyle düştüğü alacak borç itilafında delil toplama çabası olup tamamen suç uydurma anlamına gelmektedir.
      Hakan Şükür’ün bu arsanın satıldığını bilmemesi mümkün değildir. Hakan Şükür, dolandırılma iddiasını büyük bir basın kampanyasına dönüştürmüştür. Bu tutum yargıyı etkilemeye yönelik bir tutumdur." Avukat Ümit Uysal, Hakan Şükür hakkında, "İftira, basın yoluyla hakaret, adaleti etkilemeye dönük eylem, Kooperatifler Kanununa ve Vergi Usul Kanunu’na aykırılık" iddialarıyla dava açılması talebinde bulunarak, suç duyurusu dilekçesini nöbetçi cumhuriyet savcılığına verdi.
      milliyet



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,245 µs