En Sıcak Konular

Jandarma da MOBESE'ye geçiyor

1 Ekim 2009 13:17 tsi
Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Gölhisar ilçesindeki 2 belde, 10 köy, cezaevi ve okulların jandarma tarafından MOBESE kameralarıyla gözlemlendiğini, gelecek yıl 3 ilçenin köylerini de MOBESE ile buluşturacaklarını bildirdi.

Vali Özçimen, Gölhisar ve Altınyayla ilçelerini ziyaret etti. İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş İnayet Gökçen, Gölhisar Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Özçimen'e MOBESE kameraları kurulmasına ilişkin bilgi veridi. Sistemin Gölhisar Kaymakamlığı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 14 Mayıs'ta kurulduğunu kaydeden Gökçen, yaklaşık 25 bin TL'ye mal olan sistem sayesinde 2 belde, 10 köy, 1 antik kent, beton santrali ve cezaevi ile 3 okulun 24 saat izlenebildiğini açıkladı. 23 bilgisayar ve 94 kamerayla köylerde güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunulduğunu dile getiren Gökçen, Kibyra Antik Kenti ve bazı okullarda internet bağlantısı olmadığı için buralara kamera konulmadığını dile getirdi.

Vali Özçimen de güvenliğin en önemli ihtiyaçlar arasında yer aldığına değinerek, bu yüzden birçok şehirde kent güvenlik yönetim sistemi denilen MOBESE'ye geçildiğini hatırlattı. Burdur'un Türkiye'deki sınırsız sayıda kamera konulmaya müsait kablosuz MOBESE sistemini kuran ilk il olduğunu hatırlatan Vali Özçimen, köylerde de aynı güvenliği sağlamak zorunda olduklarını bildirdi. Köylerde genelde hayvan ve tarım aleti hırsızlıklarının yaşandığını belirten Özçimen, özellikle kurban bayramı öncesi yaşanan hırsızlıkların bu kameralar sayesinde en aza ineceğini, hırsızlık zanlılarının da daha kolay bulunacağını kaydetti.

Kameralı güvenlik sisteminin caydırıcı bir özelliği bulunduğunu söyleyen Özçimen, kameraların adli vakaların aydınlatılmasında da büyük rol oynadığını anlattı. Özçimen, Gölhisar'da jandarma bölgesinde 2008 yılında 151 olay olurken, bu yıl sayının 66'ya düştüğünü açıkladı. Özçimen, ''Jandarmanın köylerde böyle bir sistem kurması Türkiye'de ilk defa gerçekleşiyor'' dedi.

Özçimen, kameraların sağladığı fayda karşılığında maliyetinin çok düşük olduğuna da değinerek, 2010 yılının başında 35 bin nüfusu olan Bucak ilçesine bağlı köylerin de kameralı güvenlik sistemiyle donatılacağını açıkladı.

Özçimen, ''Önümüzdeki yılın sonuna kadar Yeşilova ve Tefenni ilçelerimize bağlı köylerimizin tamamında MOBESE'yi kurmuş olacağız. Bu uygulamanın kısa zamanda tüm Türkiye'ye örnek olacağını tahmin ediyorum'' diye konuştu.

Vali Özçimen daha sonra Gölhisar Devlet Hastanesi'ni, Gölhisar Meslek Yüksek Okulu'nu, bir şehit ailesini ziyaret etti. Gölhisar Merkez İlköğretim Okulu'nu ziyareti sırasında İngilizce dersi verilen bir sınıfa giren Özçimen, öğrencilerle İngilizce konuştu.
 
zaman



Bu haber 737 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,738 µs