En Sıcak Konular

O karikatürlere masonlar sahip çıktı!

0 0 0000 00:00 tsi
O karikatürlere masonlar sahip çıktı! Geçtiğimiz şubat ayında Fransa'da Charlie Hebdo gazetesi, Danimarka'da yayınlanan ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri yayınlamış, gazete davalık olmuştu. İşte o gazeteye masonlar sahip çıktı... Hem de bakın nasıl?

Fransa'nın önde gelen mason localarından Büyük Doğu Locası, geçtiğimiz şubat ayında yayınladığı karikatürlerle Müslümanlara hakaret ettiği gerekçesiyle İslam teşkilatlarının dava açtığı Charlie Hebdo gazetesine destek verdi. Büyük Doğu Locası, bugün Paris Ceza Mahkemesi'nde başlayacak olan karikatür davası öncesinde Charlie Hebdo'yu savunan bir destek bildirisi yayınladı. Fransa Müslüman Teşkilatları Birliği (UOIF) ve Büyük Paris Camii, karikatürleri yayınlayan haftalık mizah gazetesi Charlie Hebdo'yu mahkemeye vermişti. Masonların, haftalık mizah gazetesi Charlie Hebdo'ya "tam desteklerinin verildiği" ifade edilen bildiride, "Bu gazete, dini entegrizmi kınayan karikatürleri yayınladı ve bununla sivil topluma dayatılmaya çalışılan dogmatik bir düşüncenin açık bir şekilde ifadesini kınıyor. Bu dava, gizli bir şekilde dine hakaret suçunu getirmek istiyor." deniyor. Basın ve düşünce özgürlüğünün birbirinden "ayrılamaz" olduğunu savunan mason örgütü, bildirisinde ayrıca "laikliğe karşı artan saldırılara" dikkat çekiyor.

Fransız gazetesi, 8 Şubat 2006'da yeni karikatürlerle birlikte Danimarka gazetesi Jyllands-Posten'ın krize yol açan karikatürlerini yeniden yayınlamıştı. Gazetenin ilk sayfasındaki tam sayfa Hz. Muhammed karikatüründe "Aptallar tarafından sevilmek zor" şeklinde ifadeler yer alıyordu. Müslüman federasyonları, gazetenin dağıtımının durdurulması için idari mahkemeye başvurmuş; fakat sonuç alamamıştı. Gazete geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, davada anamuhalefetteki Sosyalist Parti'nin lideri François Hollande ve sağcı Fransa Demokrasi Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı François Bayrou'nun Müslüman federasyonlarına karşı "şahit olarak yazılmayı" kabul ettiklerini bildirmişti. Geçen hafta Paris'e gelen İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Müslümanlara destek vermişti.

Zaman



Bu haber 347 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,743 µs