En Sıcak Konular

Savunma sırası Alparslan Aslan'da

1 Ekim 2009 11:42 tsi
Ergenekon davasında savunma sırası Alparslan Aslan'a geldi.

Ergenekon davasının bugün görülen 112. duruşmasında Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Aslan'ın saç ve sakal tıraşı olduğu dikkat çekti. Mahkeme başkanı Köksal Şengün savunmasını yapması için Aslan'ı sanık kürsüsüne çağırdı ancak İşçi Partili sanıklar avukatı Hasan Basri Özbey'in talebi üzerine Danıştay saldırısı davası iddianamesi okunmaya başlandı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Ergenekon davasının 112. duruşmasına 4 tutuklu sanık ile başka suçlardan tutuklu Sedat Peker ve Semih Tufan Günaltay katılmadı. 25 tutulu sanığın hazır bulunduğu duruşmada mahkeme başkanı Şengün, sanık İlhan Selçuk hakkında gönderilen doktor raporunu okudu. Rapora göre yürüyebilecek durumda olmadığı belirtilen İlhan Selçuk'un günlük aktivitelerini hemşire desteği ile yaptığı belirtildi.

Danıştay saldırısı sanıklarından Osman Yıldırım'ın avukatının hazır bulunmadığı duruşmada mahkeme başkanı Şengün, sanık Alparslan Aslan hakkında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilen raporu okudu. Cezaevi hastanesinden psikolojik rahatsızlığı talebi nedeniyle önce Silivri daha sonra Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilen Alparslan Aslan'ın daha önce psikolojik tedavi gerektirecek bir rahatsızlığının bulunmadığı belirtildi.

Ergenekon davası ile Danıştay davasının birleştirilmesinden sonra uzun saç ve sakallarıyla dikkat çeken Alparslan Aslan'ın tutum ve hareketleriyle hekimleri yanıltmaya yönelik simulasyon yaptığı da raporda vurgulandı. Mahkeme başkanı Şengün, avukatı Oğuz Kayıran'ın hazır bulunduğunu belirterek duruşmaya ilk kez saç sakal tıraşı olmuş şekilde katılan Alparsla Aslan'ı savunmasını yapmak üzere sanık kürsüsüne getirilmesini istedi.

Alparslan Aslan'ın jandarmalar tarafından zorla yerinden kaldırılması dikkat çekti. Bu sırada, İşçi Partili sanıklar avukatı Hasan Basri Özbey, Alparslan Aslan'ın savunmasından önce Danıştay saldırısı davasının iddianamesinin okunmasını talep etti. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in de okunmasını uygun olacağını söylemesi üzerine başka Şengün, iddianamenin okunmasının istedi. Savcı Pekgüzel, Danıştay iddianamesini okumaya başladı.

Öte yandan, Alparslan Aslan'ın babası İdris Aslan ve annesi Forsor Arslan da duruşmaya izleyici olarak katıldı.

cihan



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs