itiraf zamanı | " /> itiraf zamanı | "/>

En Sıcak Konular

Çankaya Belediyesi'nde itiraf zamanı

1 Ekim 2009 11:12 tsi
Çankaya Belediyesi'nde itiraf zamanı 
Çankaya Belediyesi'nde işçilere verilmesi gereken 1.6 milyon TL maaş promosyonunun zimmete geçirilmesiyle ilgili itiraflar gelmeye başladı. Banka müdürü bavulla getirilen parayı bakın kime teslim etmiş.

Çankaya Belediyesi’ndeki ikinci yamyam vakasında, banka müdürü 1.6 milyonu bavulla getirip belediye müdürü Nusret Ö’ye verdiğini söyledi.

Promosyonu veren banka müdürü İrfan A, ifadesinde parayı bavulla kamera bulunmayan arka kapıdan girerek, eski Hesap İşleri Müdürü Nusret Ö’ye teslim ettiğini anlattı. Mahkemeye çıkarılan 8 şupheliden 7’si serbest bırakılırken Nusret Ö. tutuklandı.

280 PERSONELİN PROMOSYONU

Şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan bankanın müdürü İrfan A. ifadesinde, yaklaşık 280 belediye personelinin  2 yıl süresince maaşlarının bankalarına yatırılması karşılığında, belediye yöneticilerine 1 milyon 600 bin TL ödediğini söyledi. Anlaşma sağlanması üzerine, promosyon tutarı 1 milyon 600 bin TL’yi Çankaya Belediyesi’nin banka hesabına yatıracaklarını, ancak son anda “Hesaplarımızda haciz var yatırmayın” talimatı üzerine vazgeçtiklerini aktaran İrfan A., belediyenin spor kulübü hesabına yatırmayı teklif ettiklerini, fakat bununda kabul edilmediğini söyledi.

KAMERA OLMAYAN KAPIDAN GİRDİK

Dönemin Hesap İşleri Müdürü Nusret Ö’nün isteği üzerine parayı nakit olarak makam odasına kadar götürdüğünü aktaran    İrfan A. ifadesinde, “Parayı bir bavula koyup yanımda yardımcım Ş.A, şoförüm ve bankanın güvenlik memuru ile birlikte belediyede Nusret Ö’nün odasına götürdük. Bizi belediyenin kamera bulunmayan arka kapısından içeri aldılar. Nusret Ö’nün odasında eşi de vardı. Parayı masanın üzerine koyup sayıp teslim ettik” dedi. Emniyette çapraz sorguya alınan müdür yardımcısı Ş.A. ile şoför ve güvenlik görevlisinin ifadelerinin de birbirinin doğrular nitelikte olduğu öğrenildi. Parayı teslim aldığı ileri sürülen Nusret Ö’nün ise iddiaları reddettiği bildirildi.

Fatura temin ettik kapattık

Banka müdürü İrfan A. promosyon tutarı olan 1 milyon 600 bin TL’yi kayıt dışı teslim ettikten sonra ortaya çıkan açığın ise, banka müşterisi olan firmalardan fatura temin edilerek kapatılmaya çalışıldığını anlattı. Gözaltına alınan firma sahiplerinden birinin ifadesinin de banka müdürü İrfan A’yı desteklediği öğrenildi.

star



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,789 µs