En Sıcak Konular

Polisin peşine düştüğü 80 kişi

1 Ekim 2009 08:45 tsi
Hava Kuvvetleri Adli Müşaviri Albay Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu çürük çetesine yönelik operasyonda halka genişliyor.

Polis, şebekeden sahte rapor alan 80'e yakın kişiyi yakın takibe aldı. Listede yer aldığı iddiasıyla aranan ünlü senarist Ozan Yurdakul ise dün teslim oldu.

Arka Sokaklar dahil birçok diziye senaryo yazan Ozan Yurdakul, Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne avukatıyla birlikte geldi. Yurdakul'un avukatı da emekli askerî bir hakim.

Türkiye, önemli bir operasyonla karşı karşıya. Arazi yağması yapmak ve para karşılığı çürük raporu hazırlamakla suçlanan 12 kişilik şebekenin ilişkileri şaşırtıyor. İstanbul ve Ankara'da yapılan eşzamanlı operasyonlarda aralarında emekli askerlerin ve halen TSK'da görev yapan sivil memurların bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. Örgütün "arazi yolsuzluğu, rüşvet, yağma yöntemiyle haksız ekonomik çıkar sağlama" suçlarına da karıştığı ileri sürülüyor.

Polis, çetenin ilişkilerini çözmeye çalışırken para karşılığı sahte rapor alan 80'e yakın kişinin de peşine düştü. Adı şebekeden çürük raporu alan kişiler arasında geçen ünlü senarist Ozan Yurdakul dün öğle saatlerinde avukatıyla birlikte soruşturmanın yürütüldüğü organize şube müdürlüğüne gelerek teslim oldu. Yurdakul'un ifadesi alınırken avukatı, emekli askerî hâkim Abdullah Kaya, müvekkilinin Yalova Askerlik Şubesi'nden aldıkları askerlik tezkeresini polise verdiklerini söyledi. Kaya, "Ozan Yurdakul askerliğini Yalova'da yapmıştır. Belgelerini de getirdik." dedi.

Bu arada askerî savcı Üçok'un 2008 yılındaki bir davada çürük çetesini, 'ne idüğü belirsiz kişiler' diye nitelediği ortaya çıktı. Yeni Şafak'ın haberine göre DTP'li Nurettin Demirtaş'ın da arasında bulunduğu sanıkları eleştiren Üçok, "Bu ülke için evlatlarımız can verirken, sahte rapora aracılık yapanlar kamu vicdanını derinden yaralayacaktır." ifadesini kullandı. 

zaman



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,144 µs