En Sıcak Konular

Ayamama'dan büyük skandal çıktı

30 Eylül 2009 20:14 tsi
İstanbul'da yaşanan sel felaketi sonrası temizlenen Ayamama Deresi'nden 'yakıt hırsızlığı şebekesi' çıktı.

 9 Eylül'de yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen bölgelerden biri Ayamama Deresi'ydi. Sel sonrasında derede ve çevresinde temizleme çalışmaları başlatıldı. Hürriyet'in haberine göre, çalışmalar sırasında Ayamama Deresi'nin içinden geçen yaklaşık 500 metre uzunluğundaki hortum belediye ekiplerini ekipleri şaşkına çevirdi. Belediye ekiplerinin bildirmesiyle polis olay yerine geldi.

Polis ekipleri hortumu metre metre takip etti, hortumun kimi zaman rögardan bile geçtiği görüldü. Polis, rögar kapaklarını kaldırarak adım adım incelemesini yaptı. Yapılan inceleme sonucu hortumun bir ucunun İnönü Mahallesi Çınaryolu Sokak'ta Atatürk Havalimanına giden 'uçak yakıt ikmal' hattına, diğer ucunun ise Ayamama Deresi'nin karşısındaki bir TIR parkındaki bir TIR'a bağlı olduğunu tespit etti.

RÖGAR KAPAĞI AÇILDI HIRSIZLIK ORTAYA ÇIKTI
Hortumun ulaştığı son noktası olan TIR'ı da konrol eden ekipler, yakıtın araca monte edilmiş tankta toplandığını tespit etti. Polis, operasyon sonunda 5 kişiyi gözaltına aldı. Bölgede çalışan vatandaşlar ise şaşkındı.Bu kaçak hattın selde temizlik yaparkan ortaya çıktığını ifade eden Murat Kınalı, "Bu kaçak mazot hortumu.

Selde temizlik yaparken tesadüfen ortaya çıktı. TIR'ın içindeki tankere çıkıyor bu hortumun ucu..."dedi. Havalimanına giden 'uçak ikmal' hattında görevli bir kişi ise," Kanalın içinde kaçak hat var. Bizim hattın içine hortum takıp kaçak hat çekmişler.Perşembe akşamı tespit edildi. 5 gün takip edildi ve operasyon yapıldı. Biz bu hattın kontrollerini yapıyoruz.Bu hat hava ikmale gidiyor." diye konuştu. Gayrettepe Asayiş Şube'de sorgulanan kişilerin hattan çaldığı yakıt miktarı tespit edilmeye çalışılıyor.



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,558 µs