En Sıcak Konular

2'si DTP'li 5 kişiye 9 yıl hapis

30 Eylül 2009 17:36 tsi
DİYARBAKIR’ın Lice İlçesi'nde 2 askerin şehit olduğu karakol saldırısında PKK’lılara yardım ettikleri iddiasıyla yargılanan DTP Hani İlçe Başkanı Hüsnü Bülbül’ün de aralarında bulunduğu 5 kişi, 9’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi Kayacık Jandarma Karakolun’na 19 Kasım 2008 tarihinde sivil araçla intihar saldırısı düzenlemek isteyen ve çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı teröristlere yardım ettikleri gerekçesiyle tutuklanan DTP Hani İlçe Başkanı Hüsnü Bülbül, Mehmet Askeri Duman, Fuat Pekdoğan, Yusuf Narin ve İsmail Akkaya , Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Esas hakkında mütalaasını veren savcı, sanıkların Diyarbakır’a gelip satın aldıkları araçla bombaları yükleyip 12 kişilik PKK’lı grupla karakola gelip intihar saldırısına hazırlandıklarını belirterek, sanıkların ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçundan ayrı ayrı cezalandırılmaları istedi. Sanık avukatlarının savunmasının ardından, duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, 5 kişiyi ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçundan 9’ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

2 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Diyarbakır’ın Lice İlçesi Kayacık Jandarma Karakolun’na 19 Kasım 2008 tarihinde, bir grup PKK’lı sivil araçla intihar saldırısı düzenlemek istemişti. Araçla karakolunun nizamiyesine kadar giden teröristler karakola sızmaya çalıştı. Nizamiyedeki görevli askerler tarafından durdurulması üzerine teröristler el bombası ile saldırmış, 2 askerin şehit etmişlerdi.



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,689 µs