En Sıcak Konular

Bakan Eker'den DTP'ye destek

30 Eylül 2009 16:34 tsi
Eker: DTP'lilerle ilgili kararı doğru bulmuyorum

apımı tamamlanan Diyarbakır Hipodromu'nun açılışı için gelen Tarım ve Köyişleri Mehdi Eker, DTP miletvekilleri Selahattin Demirtaş ile Emine Ayna'nın Ankara'daki duruşmaya polis zoruyla götürülmeleriyle ilgili kararı doğru bulmadığını söyledi. Bakan Eker, “Milletvekili dokunulmazlığı herkes için geçerli olmalı. Kararı kişisel olarak yanlış görüyorum” dedi. Bursaspor-Diyarbakırspor maçında çıkan olaylara da değinen bakan Eker, “Spor bölücü, ayrıştırıcı faaliyetin aracı haline getirilemez” dedi.

Mardin Karayolu üzerinde yapımı tamamlanan hipodrum açılışı için Diyarbakır'a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, NTV kameramanı İbrahim Ateşoğlu'nun Diyarbakırspor tarihiyle ilgili açtığı fotoğraf sergisini gezdikten sonra gazetecilerin DTP'li milletvekillerinin polis zoruyla mahkemeye götürülmesiyle ilgili mahkeme kararını ve Bursaspor-Diyarbakırspor maçında çıkan olayları değerlendirdi. DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna ile Diyarbakır milletvekili Selahattin Demirtaş'ın polis zoruyla mahkemeye götürülmeleri için verilen kararı eleştiren bakan Mehdi Eker, şöyle dedi:

“Kişisel kanaatimi sorarsanız ben bu şekilde, bu tarzdaki bir şeyi, benim anayasayla ilgili yorumum bu değildir. Eğer dokunumazlık varsa herkes için, her şartta uygulanması gerekiyor. Ama neticede bir mahkeme kararıdır. Mahkeme kararını bu manada değerlendirmek, buna karşı çıkmak benim söyleceğim bir şey değil ancak. Ben doğru görmüyorum, kişisel olarak yanlış görüyorum. Çünkü milletvekili dokunulmazlığı anayasada tarif edilmiştir. Bunun dışındaki bir şey. Takdir
tabii mahkeme kararıdır. Tabii mahkeme kararıda olduğu için bunun hakkında fazla bir şey de konuşmak doğru değildir.”

SPOR, AYRIŞTIRICI FAALİYET HALİNE GETİRİLEMEZ

Turkcell Süper Ligi'nde Bursaspor-Diyarbakırspor maçında çıkan olayları da kınayan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, “Nereden, ne zaman, kimin tarafından, ne şekilde olursa olsun, sportif faaliyetlerde bu tür maçlarda öncesinde, sonrasında veya maç esnasında bu şekildeki siyasi içerikli protesto, slogan, gösteri ve eylemlerin hepsini şiddetle kınıyorum. Bu Diyarbakır'da da olsa aynı şekilde şiddetle kınıyoruz, Diyarbakır'a da yapılsa şiddetli kınıyoruz. Kesinlikle doğru bulmuyoruz. Türkiye’nin birlik ve beraberliğine saldırı olarak görüyoruz. Temennimiz tüm yöneticilerimizin illerde Emniyet müdürlerimizin, valilerimizin bu konularda hassas olması gerekli tedbirleri önceden ve zamanında almasıdır. Örneğin büyük pankartlar stadyumlara nasıl giriyor? Böyle bir şey olabilir mi? Denetim kontrol yok mu? Bunları televizyonlarda gördük. Diyarbakır'da da yaşanan olaylar bizi çok üzdü. Fenerbahçe maçındaki olaylar bizi üzdü. Ona ne kadar üzüldüysek Bursa'da Bursaspor-Diyarbakırspor maçında da Diyarbakırspor’a karşı yapılanlar aynı şekilde bizi üzdü. Temennimiz bir çdaha bu işlerin olmamasıdır. Sportif yarışların centilmence, uygar bir şekilde medeni bir uslupla yapılması bizim dileğimizdir. Çünkü spor barış kardeşlik sağlıktır. Sağlığı, barışı, kardeşliği korumanın yolu olan sportif faaliyeti, bir maçı kalkıp bir siyasi gösteriye, siyasi bir ihtirasa dönüştürmenin hiç bir sağlıklı tarafı yoktur. Tasvip etmek mümkün değildir. Bununla ilgilide toplumda bundan sonraki süreçte de bu tür olayların olmaması engellenmesi ve zamanında tedbir alınmasını bazı kötü niyetli kişiler sobete etmek iisteyebilir. Türkiye’nin her tarafında da olabilir. Buna fırsat vermemek ve buna karşı uyanık olmak gerekiyor.”

“LİGDEN ÇEKİLMEK DOĞRU OLMAZ”

Futbol Federasyonu'nun bu konuda gerekli kararları alacağını ümit ettiğini anlatan Bakan Mehdi Eker, bundan sonraki süreçte de benzeri olayların olmaması için Futbol Federasyonu'nun gerekli önlemleri alacağına inandığını söyledi. Bakan Eker, şöyle devam etti:

“Ligden çekilmeyi de doğru bulmuyorum. Bu ülkede Futbol Federasyonu var ve bir otoritedir. Onunla ilgili gerekli tedbirleri alırlar. Biri böyle bir şey yaptı diye ligden çekilmekte çözüm ve doğru değildir. Aksine Türkiye'de bu meseleleri başka amaçla kullanmaya kalkışan kötü niyetlerin ekmeğine yağ sürmüş oluruz. O nedenle bir anda belki tepkiyle söylenmiş duygusal tepki olarak değerlendiriyorum. O tepki o şekilde ortaya konmamalı. Temennimiz bir daha böyle şeylerin olmamasıdır. Sporun birlik ve beraberliği pekiştirici bir rol almasıdır. Yoksa spor ayrıştırıcı, bölücü bir faaliyetin aracı haline getirilemez.”

AA



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,590 µs