En Sıcak Konular

Vatan'ın haberi yalan çıktı

30 Eylül 2009 16:14 tsi
Avustralya'nın Monash Üniversitesi Dil ve Teoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Salih Yücel, kılık-kıyafeti nedeniyle Maldivler'e kabul edilmediği iddiasını yalanladı.

Salih Yücel'i hayrete düşüren iddia, İngiliz The Guardian gazetesine yazı gönderen bir yorumcunun ifadelerinin ardından Türk basınına da yansıdı. Maldivler'den Meryem Omidi isimli yorumcu, Türk akademisyenin pantolonu uzun ve sakallı olduğu için ülkeyi ziyaretinde Müslüman muhatapları tarafından reddedildiğini, yani dışlandığı yönündeki bir bilgiyi aktarmıştı. Türkiye'den bir gazetenin internet sitesi ise bu iddiayı, "Salih Hoca'yı sakalı kısa diye Maldivler'e almadılar." şeklinde okuyucularına aktardı.

Cihan muhabirinin sorularını cevaplayan Salih Yücel, her iki iddianın da gerçek dışı olduğunu vurguladı.

"HAVAALANIN VIP SALONUNDA KARŞILADILAR"

Vatan gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, "Avustralya İslami Araştırmalar Merkezi'nde görev yapan Dr. Salih Yücel, eylül başında dünyaca ünlü adalara bir konferans için gitti. Ancak sakalını bir Müslüman için fazla kısa bulan Maldiv polisi Yücel'i ülkeye sokmadı." İnternet sitesindeki haberde, Maldivler'in bir Türk adamının ziyareti nedeniyle 'karıştığı', daha önce birçok kez Maldivler'e giriş yapan Yücel'in havaalanında durdurulduğu ve gümrükten geçişine izin verilmediği iddiası yer aldı.

Salih Yücel ise havaalanının VIP salonunda cumhurbaşkanı yardımcısının oğlu tarafından karşılandığını söyledi. Yücel, "Beni ne bir polis durdurdu, ne de bir şey sordu." dedi. Yücel, Maldivler'e de daha önce birçok kez gitmesinin söz konusu olmadığını, çünkü bu ülkeye geçtiğimiz ramazan ayında ilk kez gittiğini dile getirdi. Yücel, başkent Male'de bine yakın insana hitap ettiğini, bu konuşmanın televizyon kanalında yayınlandığını, radyo programında soruları cevaplandırdığını ifade etti. Salih Yücel, insan hakları komisyonunda konuşma yaptığını, cumhurbaşkanı yardımcısının kendisini evine iftar yemeğine davet ettiğini söyledi. Haberi duyunca şoke olduğunu ifade eden Yücel, "Bu ancak Türkiye'de olur, dedim kendi kendime. Tamamen gerçek dışı bir haber." diye konuştu.

Maldivler'deki konuşmaları sırasında kendisine büyük ilgi gösterildiğini ve son derece saygılı davranıldığını belirten Yücel, bir konuşma sırasında sadece bir kişinin itirazını dile getirdiğini ifade etti.

Dr. Salih Yücel, gazetenin internet sitesinde kullandığı fotoğrafın da kendisinin olmadığını dile getirdi.

GAZETENİN MUHABİRLERİ YÜCEL'LE TEMASA GEÇMİŞ

Dr. Salih Yücel, gazetenin muhabirlerinin Guardian gazetesinde çıkan yorumun ardından kendisiyle temasa geçtiğini aktardı. Önce e-mail ile kendisine ulaşıldığını belirten Yücel, bunun kesinlikle doğru olmadığına dair bir cevap gönderdiğini ifade etti. Daha sonra gazetenin başka bir muhabiri telefonla arayarak, sakalından dolayı Maldiv polisinin kendisini ülkeye almadığı iddiasını sorduğunu belirten Yücel, "Kesinlikle bu tür şeyle olmadı. Ben Maldivler'de çok güzel karşılandım" dediğini aktardı. Yücel, "O haberi gazetede okuyunca şoke oldum." ifadelerini kullandı.

Dr. Salih Yücel, "Türkiye'den epey uzağım ama avukatım kanalıyla orada dava açacağım." dedi.

(CİHAN) 



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,615 µs