En Sıcak Konular

CHP'li başkana vahim suçlama

30 Eylül 2009 16:10 tsi
Muş'un Korkut ilçesinin Karakale beldesinde CHP'li Belediye Başkanı Zeki Taygar'ın hizmet yapmadığını ve belediyeyi ağabeyinin evine taşıdığını iddia eden bir grup vatandaş, durumu Vali Erdoğan Bektaş'a şikayet etti.

Daha önce yazılı bir ilanla kadrolu işçileri işten çıkarmasıyla gündeme gelen CHP'li başkan bu kez de binayı onarmadan önce belediyeyi ağabeyinin evine taşımakla suçlanıyor. Beldede hizmetlerin yürümediğini, halkın arasının her geçen gün açıldığını ileri süren bir grup belde sakini, Vali Erdoğan Bektaş'ın makamına çıkarak çözüm istedi. Korkut ilçesinin Karakale beldesinde belediye ile vatandaş arasında yaşanan sorunlar henüz çözülemedi. Muş Valiliği'ne gelen bir grup belde sakini, Vali Erdoğan Bektaş ile görüşerek konunun çözülmesini istedi. Beldede her gün kavga meydana geldiğini ifade eden vatandaşlar, sorunların devam etmesi halinde olayların daha büyüyeceğini ileri sürüyor.

Belde sakinlerinden 8 kişiyi makamında kabul eden Vali Bektaş, hukuk çerçeveleri içerisinde sorunu çözmeye çalışacaklarını kaydetti. Hukukun dışına çıkamayacaklarını belirten Bektaş, "Uzun zamandan bu yana belediye başkanından şikayetçiler. Bu şikayetler devam ediyor. Elimizde bir kanun var, bu kanunu uyguluyoruz. Kanunun verdiği imkanlar dahilinde bu şikayetleri araştırıp gereğini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah kısa sürede huzursuzluğu giderecek bir formül buluruz. Konuyla ilgili mahkemeye başvurduk. Tabi mahkemenin bir süreci var. Diğer konuları biz burada değerlendiriyoruz." dedi.

Seçilmiş kişilere çok fazla müdahale etmelerinin mümkün olmadığını anımsatan Vali Bektaş, "Yaşanan sorun bizleri de rahatsız ediyor. Ama bizim seçilmiş insanlara fazla müdahale şansımız yok. Yetkimizin bir yeri var, biz yaptığımız işi kanunlara uygun yapıyoruz, kanun da ne yazıyorsa onu uygulamak zorundayız. Keyfi hareket edemeyiz." şeklinde konuştu.

Belde sakini Mehmet Emin Keler, belediye başkanının malzemenin tamamını kendi evine taşıdığını ve çalışanları da devre dışı bıraktığını savundu. Başkanın hiçbir hizmet yapmadığını iddia eden Keler, "Belediye başkanının halka hizmet için gelmesi lazım, ama bizim belediye başkanı belediye ile belde sakinlerini karşı karşıya getirmiş. Her gün beldede kavgalar çıkıyor. Böyle bir şey hiçbir yerde görülmemiş." diye konuştu. Belde sakinleri Vali Erdoğan Bektaş ile görüştükten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

(CİHAN) 



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,015 µs