herkesi şaşırttı | " /> herkesi şaşırttı | "/>

En Sıcak Konular

Birand canlıda herkesi şaşırttı

30 Eylül 2009 15:32 tsi
Birand canlıda herkesi şaşırttı Birand'ın taş atan çocuklarla ilgili sözleri ezber bozdu. Peşinden de "aaa ne diyor bu' diyecekler' demeyi de ihmal etmedi.

Hükümetin taş atan çocuklara erteleme formülü getirilmesiyle ilgili Mehmet Ali Birand'tan sıra dışı sözler.. Birand, taş atan çocuklar için "evet taş atsın bırakın" diye konuştu.

PKK'nın kaybetmeye mahkum bir konjonktürde bulunduğunu bunu onların da bildiğini savunan Birand, örgütün son kozlarını oynadığını iddia etti.

NTV'de yayınlanan "Yazı İşleri" programına katılan Birand, Kürt açılımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"EVET TAŞ ATSIN BIRAKIN"

Çocukların yapacakları işleri yok. Diyarbakır'a hepimiz gitti. Çocuklar orada başı boş dolaşıyor. Hele gece saat 22.30'dan sonra çocukların hakimiyeti vardır. O çocuklara koca koca adamlar ellerinde makineli tüfeklerle bir şey yapmaya çalışıyor. Hayır değil, o şekilde üzerine gidemezsiniz üstüne. Efendim taş atsan mı? Evet taş atsın. Evet taş atsın, bırakın. Biliyorum şu anda ekran başında televizyon seyredenler 'aaa ne diyor bu' diyecekler. Kanun yanlış yaklaşımımız yanlış. O çocuk taş atıyorsa dahi ona silah çekmemek gerekiyor.

"PKK KAYBEDERKEN NE KOPARIRIM PEŞİNDE"

Kürt sorununu konuşmuyoruz. PKK'nın dağdan indirilmesini konuşuyoruz. Uluslaraarası konjonktür değişti. PKK farkına vardı ki onlar da aptal değil, PKK da bütün gücünü kullanarak direniyor. 'Ben burada dağda dayanamayacağım artık. O zaman hiç değilse kendimi kurtarayım, yöneticilerimi kurtarayım. Yöneticileri kurtarırken de Türkiye'den öylesine düzeltmeler alayım ki, 'bak PKK sonunda bir takım haklar elde etti de silah bıraktı' diyebileyimin pazarlığını yapıyor.

"KAZANACAK GİBİ GÖRÜNMÜYORLAR"

Pazarlık sürecek ve hedef o. Kendileri egoist davranıyor. Şundan dolayı diyorlar ki 'biz dağda sefil perişan olduk, öldürüldük şimdi kalkıp ta DTP'ye küçük siyaset oyunlarına bırakamayız. Bizim isteklerimiz olacak' diyorlar. Ama pek kazanacaklar gibi görünmüyorlar. Bu konjonktür değişmediği takdirde win win (kazan-kazan) değil, lose lose (kaybeden- kaybeden) olayına gidiyor PKK.

"AÇILIMIN ADI BİLE YETER"

Çok kolay bir iş değil. Bilmem kaç yılın sonunda bir yere gidiyor. Açılım lafının edilmesi bile yeter. Tartışılırken güme gidenler de oluyor. Avşar'ın güme gittiği gibi. İnce ayarlarla gidiliyor. Bizim arkadaşlar çok aceleci, hemen bitsin isteniyor. Yavaş gidecek, kriz çıkacak sonra tekrar başlayacak. IRA ile İngiltere'nin müzakearelerini düşünün yıllar yılı sürdü.

"CHP'YE İNANAMAM"

MHP diyor ki ben açılıma karşı olanları oylarını alacağım arkadaş. Elinden geleni yapıyor. Burada dezavantajlı olan CHP. Çünkü o oylar CHP'ye zor gider. Bence katiyyen bir yere kadar sürdürecektir. Bir yerden sonra engellemez. Kürt konusunda ilk adımları atan CHP. Yapamaz imkan yok, ben inananam.

 



Bu haber 1,051 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,599 µs