En Sıcak Konular

Önce iş sonra ihale!

0 0 0000 00:00 tsi
Önce iş sonra ihale! "Gerekirse yeni Kubilaylar oluruz" diyen DEÜ Rektörü Emin Alıcı'nın, önce "iş"e başlattığı, "ihale"yi daha sonra açtığı ortaya çıktı.

Kamu İhale Kurumu’nun şikâyet üzerine yaptığı inceleme sonucunda “yolsuzluk yapıldığını” tespit ederek, savcılığa suç duyurusunda bulunduğu Dokuz Eylül Üniversitesi’nin “merkezi endoskopi sistemi” ihalesinin ikinci defa yapılarak, yine aynı firmaya verildiği belirlendi.

Daha şeffaf bir Yükseköğretim yasası öngören hükümet tasarısına karşı “Gerekirse yeni Kubilaylar oluruz” şeklindeki çıkışıyla gündeme gelen Emin Alıcı yönetimindeki Dokuz Eylül Üniversitesi, 24.06.2004 tarihinde “merkezi endoskopi sistemi” ihalesi yaptı. İhaleyi 795 bin Euro ile Filmed A.Ş. kazandı. Oysa ihaleye giren Kurt&Kurt İthalat A.Ş., Filmed’den tam 150 bin Euro daha ucuz teklif vermişti. Kurt&Kurt İthalat A.Ş., ihalenin daha yüksek fiyat veren Filmed’e verilmesi üzerine üniversite bünyesinde girişimlerde bulunarak, nedenini sordu. Firma, Dokuz Eylül Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü yetkililerinin “eksik evrak” nedeniyle ihalenin kendilerine verilmediği cevabıyla karşılaşınca şok oldu. Firmanın şikâyeti üzerine Kamu İhale Kurumu, ihaleyi incelemeye aldı ve Kurt&Kurt İthalat A.Ş.’nin ihale dosyasında olmadığı öne sürülen sosyal güvenlik prim borcu ve vergi borcu belgeleriyle, teklif mektubunu imzalayan Naz Dicle Balkan’ın vekaletnamesinin aslında var olduğunu tespit etti. KİK, 23.11.2004 tarihli kararında “Kurt& Kurt A.Ş.’nin ihale dışı bırakıldığı anlaşılmıştır” denildi.

İKİNCİ İHALE İŞ BİTTİKTEN SONRA YAPILMIŞ

Bu tespitin ardından KİK, DEÜ’nün “merkezi endoskopi sistemi” ihalesini “usulsüzlük yapıldığı” için iptal etti ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine üniversite ihaleyi iptal etmek zorunda kaldı. Üniversite ihaleyi 28 Şubat 2005 tarihinde ikinci kez yaptı ve ihale ikinci kez aynı firmada, yani Filmed’de kaldı.

Kurt&Kurt A.Ş. yetkilileri konuyla ilgili şu bilgiyi verdi: “İkinci ihale yapıldığında iş bitmişti. 24.06.2004 tarihli ilk ihaleyi alan firma işin önemli bir kısmını yapmıştı ki, Kamu İhale Kurumu ihalede yolsuzluk yapıldığını saptadı ve konuyu savcılığa intikal ettirdi. Üniversite KİK’in bu girişimi üzerine iptal ettiği ihaleyi 28 Şubat 2005 tarihinde ikinci kez yaptı. İkinci ihale yapıldığında işin önemli bir kısmı bitmişti. İkinci ihale formalite icabı yapıldı. Ve aynı fiyattan aynı firmaya verildi.”

VAKİT



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,688 µs