En Sıcak Konular

ATM uygulaması bu gece başlıyor

30 Eylül 2009 10:39 tsi
Banka kartına uygun ATM adlı bankamatik cihazı arama devri 1 Ekim 2009'dan itibaren sona erecek.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) koordinasyonunda çalışmaları tamamlanan ve Türkiye'de ATM hizmeti veren 26 bankanın da katıldığı Ortak ATM paylaşımına geçiş 1 Ekim 2009 saat 00.01'de başlayacak. Bu gece yarısından sonra Ortak ATM'ye geçişle birlikte "Altın Nokta ve Ortak Noktalar" tarihe karışacak.

Uygulamaya geçen yeni sistem ile banka kartı sahipleri, tüm banka ATM'lerinden para çekebilecek ve bakiye sorgulama yapabilecek. Yine BKM tarafından uygulamaya sokulacak hizmet ile kullanıcılar, kendilerine en yakın ATM'ye cep telefonları ya da internet üzerinden ulaşabilecek. Teknolojik anlamda bir devrim niteliğinde olan Ortak ATM uygulaması ile banka kartı kullanıcıları zamandan tasarruf sağlarken, ülke ekonomisine 300 milyon dolarlık tasarruf sağlanması hedefleniyor. Bankalararası Kart Merkezi, Ortak ATM Paylaşımı ile Avrupa'da bir ilki gerçekleştirdi. Avrupa'da ilk kez bir ülkede, ATM hizmeti veren tüm bankalar, kart kullanıcılarının işlemlerini kolaylaştıracak ortak bir hizmet protokolüne imza attı.

Ortak ATM projesi için mevcut altyapısını geliştiren ve ciddi yatırımlar gerçekleştiren BKM, proje için çalışmalarına iki yıl önce başladı. McKinsey'den danışmanlık hizmeti alan BKM, Ortak ATM Paylaşımı ile, kart kullanıcılarının tüm ATM'lerin adres bilgilerine tek bir platformdan ulaşabilmesini sağlayacak bir yapı hazırladı. BKM'nin çalışmaları 26 bankanın da projeye imza atmasıyla sonuçlandı. BKM Genel Müdürü Sertaç Özinal, "İki yıldır çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz Ortak ATM paylaşımının başlayacak olması bize büyük heyecan veriyor. Verimlilikteki bu farkın ekonomiye katkısı 300 milyon doları bulacak." dedi. Projenin asıl hedefinin kart kullanıcılarına daha yaygın bir ATM hizmeti sunmak olduğunu belirten Özinal, Ortak ATM Sistemi ile şu an 22 bin adet olan ATM'den, 35 bin ATM'lik verim elde edileceğini söyledi. 



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,391 µs