En Sıcak Konular

Masonlar Katolikler ve gizli semboller

30 Eylül 2009 09:29 tsi
Masonlar Katolikler ve gizli semboller Masonlar niye her şeyi 'gizlilik içinde yapıyorlar?'

Aziz Üstel / Star

Masonlar Katolikler ve gizli semboller 

Katolikler’in Pazar ayinleri bittiğinde, cemaat birer birer papaz efendinin önüne gelir. Papaz bir parça peksimet verir ağzına inanmışın ve “Bu İsa Efendimizin bedenidir!” der. İnanmış onu yer. Sonra papaz, kadehin içinde şarabı uzatır: “Bu, İsa Efendimizin kanıdır, iç!” der. İnanmış içer bir yudum; böylece de kutsanmış olur. Bunun Katolikler’e özgü bir ayin olduğunu sanırsınız değil mi?

İlgisi yok!

Eski Mısır’da Güneş Tanrısı Ra’ya tapanlar, dizi dizi gelirler Rahibin önüne. Rahip inanların ağzına bir mısır tanesi verir ve insan kafatasından yapılmış bir kaptan su içirirdi. Önünde diz çöktükleri haç değil, Mısırlılar’ın işkence için kullandıkları bir aletdi. Dan Brown, Da Vinci Şifresi’yle bütün dünyayı sarsmıştı. Kitap kırılması çok güç bir rekora imza attı 100 milyonun üzerinde sattı!

Bu kez, Gizli Sembol kitabıyla, Brown gene en çok satan kitaplar listesinin başına kuruldu.

Brown, Washington DC yani ABD’nin baş kentini tasarlayan George Washington, Benjamin Franklin ve Mimar Pierre L’Enfant’ın üç ünlü mason üstadı olduğunu anlatıyor. Washington’un her köşesi gizli, masonluğu çağrıştıran simgelerle donatılmış.

Masonlar gizli bir kuruluş değil belki. Yakalarına mason rozetleri takıyor, “Tapınaklarının kapısında” açık açık ne olduğu yazılı ancak, o kapıdan içeri girdiğiniz andan sonra olan biten her şey gizli. Açıklanması kesinlikle yasak. Masonların bir de kadın kolu varmış ki, ben bunu hiç duymamıştım. Ta 1700’lerde kurulmuş. Adı da Doğu Yıldızı. Bugün dünyada 1 milyon üyeye sahipmiş.

Washington kentinde, Federal Üçgen diye bir simgeler zinciri var. Üçgenin bir ucu Kapitol Binası, ikincisi Beyaz Saray, üçüncüsüyse Washington Anıtı. Bunların üçü de Masonlar’ca tasarlanmış ve temelleri atılmış.

Peki Masonlar niye “gizlilik içinde yapıyorlar her şeyi?” Dan Brown’un buna cevabı ilginç:

“Coca Cola fabrikası gizli bir kuruluş mu? Hayır ! Peki, Coca Cola’nın kapısını tıklasan, bu içeceğin reçetesini, yani içine neler katıldığını sorsan verirler mi? Hayır. O şirkette çok uzun yıllar çalışacaksın, güvenilirliğini kanıtlayacaksın, gün gelecek şirketin en üst katlarına tırmanacaksın, o zaman belki sana nasıl yapıldığını anlatırlar. Ama anlatmadan önce de, bu sırrı kimseye fısıldamayacağın yolunda yemin etmek zorunda kalırsın!”

Gerçekten de bu kadar basit mi?

Coca Cola da gizli tokalaşmalar, simgeler, ayinler falan olduğunu sanmıyorum! Ayrıca bu şirkette çalışanlar, ne iş yaptıklarını kimseden gizlemiyor.

Neyse, kitaba daha fazla girmek istemiyorum; çünkü son sayfasına kadar okuyun. Gerek masonlar gerekse de Katolikler’le ilgili yepyeni, başka hiç bir yerde bulamayacağınız bilgilerle dolu Gizli Sembol. Özellikle Mason’ları daha bir irdelemek, yüz yıllardan bu yana ayakta durabilen bu gizli kuruluşu daha iyi anlamak için başka kitaplara da baş vurmak gereğini, duyacaksınız!



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,718 µs