Ajan prof'tan yeni itiraf | " /> Ajan prof'tan yeni itiraf | "/>

En Sıcak Konular

Ajan prof'tan yeni itiraf

29 Eylül 2009 23:06 tsi
Ajan prof'tan yeni itiraf Meslektaşları hakkında rapor hazırlayarak bunu Hurşit Tolon'a verdiği iddia edilen Atasoy'dan bir itiraf daha geldi.

Eski İstanbul Adli Tıp Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Zaman'ın 'Üniversitede büyük fişleme' haberinin ardından Taraf gazetesine konuşmuş ve Birinci Ordu Komutanı olduğu dönemde Org. Tolon'a, Adlî Tıp'la ilgili bilgi verdiğini söylemişti.

Ergenekon dosyasına giren 47 sayfalık raporu kendisinin yazmadığını söyleyen Atasoy, bilgilerin kendisine ait olduğunu gönderenin ise Ümit Sayın olduğunu belirtmişti. Prof. Dr. Sevil Atasoy, Cnn Türk'te 5N1K programında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

Kendisiyle ilgili çıkan iddiaları yanıtlayan Atasoy şunları söyledi...

Atamanın altında ne olduğunu merak ediyordum. Ben birçok kişiye gittim sadece Hurşit Tolon'a değil. Adalet Bakanlığı'nın Adli Tıp'a karşı yeni bir yapılanma programı vardı. Daha önce bana teklif edilen ama benim kabul etmediğim bir çalışmaydı.

Ben kimseyi şikayet etmedim. Zaten çok sayıda asker öğrencim vardı. Onlarla da konuştum bu konuyu... Ayrıca milletvekilleri ve siyasilerle de konuştum. Ama bunu medya ile paylaşmadığım için bilinmiyor.

- Ümit Sayın'la nasıl bir tanışıklığınız var?
Ümit Sayın farmakoloji doçentidir. Aynı binada altlı üstlü çalışan insanlarız. O, ABD'ye gittiğinde de görüştük. Bağımlılık ve uyuşturucu ile ilgili çok sayıda yayını olduğu için bizimle çalışmaya başladı. Ümit Sayın'ın 11 Eylül sonrasında da komplo teorileri ortaya atmıştı, hatta yazıları var biliyorsunuz. Mesleği dışında da aktiviteleri olduğunu biliyoruz.

_ Onaylıyor musunuz Ümit Sayın'ı?
Hayır onaylamıyorum.
- Peki nasıl onaylamadığınız biriyle Hurşit Tolon'a gidiyorsunuz?
İyi bir bilim insanıydı. Birtakım başka şeyleri de olan, marjinal görüşlü biri.
- Hurşit Tolon 1. Ordu komutanıydı. Neden Genelkurmay Başkanıyla değil, 1. Ordu komutanı ile görüştünüz?
Genel Kurmay Başkanıyla da görüştüm. Neden benim görev sürem uzatılmadı diye herkese sordum. Çünkü o dönemde bana yaşım nedeniyle görev süremin uzatılmadığı söylemişlerdi. Ama ben bunun gerçek sebebini öğrenmek istiyorum. Ben bu kurumda yıllardır varım. Ben pozitif bilimle iş yaoan biriyim nerede hata yaptığımı bilmek isterim.
- Hurşit Tolon'a gitmek kimin fikriydi? Sizin mi, Ümit Sayın'ın mı?
Bunu hatırlamıyorum açıkçası.
- Nerede görüştünüz?
Garnizon'da.
- Uzun bir görüşmemiydi?
Hayır 15-20 dakika sürdü.
- Komplo mu kuruldu size?
Komplodan ziyade adımın kullanıldığını düşünüyorum.
- Bu kadar kişiyle konuştuğunuz için pişmanmısınız?
Hayır pişman değilim. Bakın ben herkesle konuştum bunu. Bir tek basınla konuşmadım. Bu hata ise bu da benim atladığım birşey olsun.
- Mısır Çarşısı olayındaki iddialara ne diyorsunuz? Siz orada kasıtlı bomba patladı dediniz mi?

Nasıl böyle birşey söyleyebilirim. Olayın ardından biz kurum olarak görevlendirildik. Delilleri topladık. Ben de ekibin başındaydım. Bu o deliller ve çalışmaların sonucundaki çıktıdır. (Elindeki dosyayı gösteriyor) Deniyor ki raporlar arasında fark var. Aynı olayı farklı 2 yer incelerse burada farklılık olur. Burada bizim delillerimiz var sadece. Onları inceleyen başka bir yer de olmadı. Biz o çalışmanın sonunda bomba demedik azotlu bir madde var dedik. Bu tüpgaz mı yoksa başka birşey mi diye şu şu analizler yapılmalı diye yol haritasını çizmişim oraya. Analizi yapmadılarsa bu benim görevim değil. O maddeyi oraya kim koymuş ben bilemem. Ben Pınar Selek'in babasıyla da konuşmuş biriyim. Analiz yaptık, dünyanın neresine giderseniz gidin aynı sonuç çıkar dedimç O da tamam dedi. 11 yıl geçmiş aradan... Ama ben altına imza attığım her belgenin kopyasını saklarım.

- İmza attığınız kaç imza attınız?
Sadece iç organ parçalarıyla ilgili 20 bin imza olmak üzere 40 bin farklo rapor var.

- Ergun babahan köşe yazısında Tolon'un ricasıyla Hürriyet'te yazmaya başladığınızı iddia etti.Ben Ertuğrul Özkök'ü aradım çok kızdı. Doğrumu bu?

Nereden bileyim ben. Ayrıca birisi rica etti diye 4 yıl boyunca koca bir sayfayı hem de krize rağmen reklam almak yerine benim yazımı koyar mı? Tabi Ertuğrul Bey'le bizim bir dostluğumuz var. Sonra müdürlük de devam etmeyince yazdım. Ama ben iyi yazdığımı düşünüyorum.
Son olarak tekrar söylüyorum ben hiçbir zaman Adli Tıp Kurumu Başkanlığı yapmadım ve Adli Tıp uzmanı da değilim.

aktifhaber



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,874 µs