sayın tepkisi | " /> sayın tepkisi | "/>

En Sıcak Konular

Bahçeli'nin sayın tepkisi

29 Eylül 2009 19:03 tsi
Bahçeli'nin sayın tepkisi MHP lideri Bahçeli 'demokratik açılım' süreciyle ilgili eleştirilerini sürdürdü. Açıklamalarını yaptı. Sıra gazetecilerin sorularına geldi. Bir gazeteci sorusuna 'sayın Öcalan' diyerek başladı. Bahçeli onu dinledi ve...

Bahçeli'nin "Sayın Öcalan" diyen gazeteciye yanıtı: "Üzme canını. Başbakan bile öyle diyor".

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın toplantısında bir gazetecinin 'Sayın Öcalan' ifadesini kullandıktan hemen sonra sözlerini ''Öcalan'' diye sürdürmesi üzerine, "Üzme canını. Başbakan bile Sayın Öcalan diyor, sen desen ne olacak" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, milletvekilleri ile yapacağı toplantı öncesi basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında bir gazetecinin ''Sayın Öcalan'' ifadesini kullandıktan hemen sonra sözlerini ''Öcalan'' diye sürdürmesi üzerine Bahçeli, ''Üzme canını. Başbakan bile Sayın Öcalan diyor, sen desen ne olacak" dedi. Bir gazetecinin 'Diyarbakırspor ile Bursaspor arasında yaşanan tartışmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Bahçeli, "Futbol ligleri en az 35 bin spor sevgisine dayalı olarak katılımları sürdürülen bir sevgidir. Buralara yığınlar gelmektedir. Fenerbahçe-Diyarbakırspor maçını ve arkasından Bursaspor-Diyarbakırspor maçını siyasal iktidar olmak üzere spora saygı duyan herkes çok iyi değerlendirmek mecburiyetindedir. Kürt açılımı ile varılmak istenen hedefe sporseverler alet edilmemelidir. Oraya sızmaların kimler tarafından olduğu da iyi takip edilmelidir. Gerçekten futbol takımının amigoları mıdır veya Kürt açılımını, kardeş kavgasını bir takım provokatörlerin buralara sızmaları mıdır?

İçişleri Bakanı sivil toplum örgütlerini kapı kapı gezeceğine stadyumlara giderek gerçeği görsün. Bu Kürt açılımının ateşle oyunudur. Mersin ve Diyarbakır sokakları stadyumlara kaydırılmak isteniyor" dedi.

Bir gazetecinin, "Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın 'Atatürk devrimlerinden sonra AK Parti'ye de devrim yapacak fırsat verilse' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna ise Bahçeli, ''Kültür Bakanı olması zaid, Atatürk'ü anlamamış'' yanıtını verdi.

Bahçeli, ''DTP milletvekillerinin ifade krizi nedeniyle bazı milletvekilleri 'Meclis gereğini yapsın' açıklaması yaptı. Milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili bir konu Meclis'e gelirse tavrınız ne olur?'' sorusu üzerine, ''Dokunulmazlıklar Meclis'e geldiği anda kaldırılması için Milliyetçi Hareket Partisi, başta yolsuzluklar olmak üzere ihanete kadar giden süreci destekler. Yani dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde müspet oy kullanır'' diye konuştu.

DTP'li Selahattin Demirtaş ve Emine Ayna'nın ifadeleri için zorla mahkemeye getirilmesine ilişkin kararı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Bahçeli, her konuda yargıya saygı duyulması gerektiğini söyledi.

Bu arada basın toplantısında teröristbaşı için ''Sayın Öcalan'' diyen gazeteci, toplantıdan ayrılırken parti yöneticilerine ''dil sürçmesi sonucu bu ifadeyi kullandığını'' söyledi.

iha



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,775 µs