En Sıcak Konular

Deniz Baykal'ın gönlündeki komutan

29 Eylül 2009 17:24 tsi
Deniz Baykal'ın gönlündeki komutan İstanbul'da önceki gün ölen emekli Deniz Albay Selçuk Kulen'in cenaze törenine katılan CHP lideri Baykal, daha önce hiç açıklamadığı bir sırrını açıkladı. Baykal'ın unutamadığı komutanı ve aralarında yıllar önce geçen diyalog:

İstanbul'da önceki gün ölen emekli Deniz Albay Selçuk Kulen, törenle toprağa verildi.

Kulen için Levent Camisi'nde düzenlenen askeri törene, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katıldı. Baykal, Kulen'in eşi Gönül ve oğlu İbrahim Kulen'e başsağlığı dileklerini iletti.

Baykal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 Mart döneminde Deniz Kuvvetlerinde yedek subay olarak görev yaptığını ve o dönem Yassıada'da olan deniz subay yedek okulunda 6 ay eğitim gördükten sonra, İskenderun'a tayin edildiğini anlattı.

O dönemin koşulları içinde siyasetle ilgili genç bir üniversite öğretim üyesi olarak dikkatle izlendiğini, kendisine kaygı ve kuşkuyla bakıldığını dile getiren Baykal, şunları kaydetti:

''O ortamda beraber çalıştığım insanların arasında Selçuk Yarbay, bana çok yakın ilgi gösterdi. Güvenle, sevgiyle beni sahiplendi. O güç günleri taşımamda büyük yardımı oldu. Kendisine içimde daima derin bir şükran duymuşumdur. Artık Türkiye'de kaybolmuş bir anlayışın insanı. O zamandan bu yana bütün yaşamımı dikkatle izlediğine eminim.''

Deniz Baykal, Kulen ile o dönemde bir resim çektirdiğini ve o resimde kendisinin ayakta olduğunu, Yarbay'ın ise oturduğunu hatırlatarak, ''Bana 'yakında sen oturacaksın, ben ayakta resim çektireceğim' dedi. Bunu 12 Mart döneminde söylemişti'' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Baykal, o dönemden sonra kendisinin bakanlık, parti genel başkanlığı yaptığını, partisine mensup belediye başkanları olduğunu, ama Selçuk Yarbay'ın bir gün bile kendisine telefon açarak talep, ihtiyaç ve arzu bildirmediğini söyledi.

Kulen'in, gönlünde unutamadığı özel bir isim olarak kaldığını ifade eden Baykal, törende eşinden öğrendiğine göre, son güne kadar kendisiyle ilgili konuşup, değerlendiren bir anlayış içinde olduğunu kaydetti.

CHP Genel Başkanı Baykal, dün gazetede Kulen'in ölüm ilanını gördüğünü ve arkadaşlarından ailesine ulaşarak cenaze törenine katılmak isteğini iletmelerini istediğini ve bu vesileyle gizli kalmış, sıkı bir sevgi, dostluk ve saygıyı 37 yıl aradan sonra dile getirme imkanı bulduğunu belirtti.

Cenaze törenine, CHP İstanbul milletvekillerinin yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile Kulen'in yakınları ve dostları katıldı.

Kulen'in cenazesi, törenin ardından bir süre top arabasında taşındıktan sonra cenaze aracına konularak götürüldüğü Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.

-FAZIL IRMAK TÜLBENTÇİ-

Öte yandan Levent Camisi'nde Kulen ile basın ve reklam dünyasının duayenlerinden Fazıl Irmak Tülbentçi'nin de aralarında bulunduğu toplam 5 kişinin cenaze namazı kılındı.

Tülbentçi de buradaki törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

AA

 



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,007 µs