En Sıcak Konular

Çubukçu: Bunlar basına yansıyanlar

0 0 0000 00:00 tsi
Çubukçu: Bunlar basına yansıyanlar Yuvada dayak skandalı nedeniyle üç bakıcı ve bir öğretmenin görevine son verildi. Bakan Çubukçu, görüntüleri izledikten sonra uykularının kaçtığını söylerken sarf ettiği cümle şok ediciydi....

Türkiye'yi sarsan çocuk yuvasında dayak skandalı nedeniyle üç bakıcı ve bir öğretmenin görevine son verildi. Yuva yetkilileri ise yerinde duruyor. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı, yuvada dayak görüntülerini izledikten sonra uykularının kaçtığını söylerken ilginç bir değerlendirmede bulundu: "Siz sadece basına yansıyanları görüyorsunuz, ben daha nelere tanık oluyorum."

Çubukçu'nun bakanlığına bağlı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) ait İstanbul'daki bir yuvadaki çocuklara yönelik dayak görüntüleri CNN Türk'teki 'Arena' programında önceki gün yayımlandı. Ekim 2005'te ortaya çıkan Malatya Çocuk Yuvası'ndaki dayak görüntülerinin ardından Türkiye'yi yine şoka uğradı.

'Bunlar sadece basına yansıyanlar'

TBMM'de dün konuya ilişkin soruları yanıtlayan Çubukçu, "Görüntüler nedeniyle dört gündür uyuyamıyorum" diye konuştu. "Siz sadece basına yansıyanları görüyorsunuz, ben daha nelere tanık oluyorum" diyen Çubukçu, son olayla ilgili soruşturmanın geçen hafta başladığını söyledi.
İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Seyman'sa yuvadaki olaydan 2 Şubat'ta haberdar olduklarını ve olaya el koyduklarını söyledi.

SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış'ın İstanbul'a geldiğini ve başmüfettişlerin hemen soruşturmaya başladıklarını belirten Seyman, olayla ilgili grup sorumlusu din öğretmeninin görevinden uzaklaştırıldığını, üç kadın görevlinin akitlerinin feshedildiğini, bakıcı anne Zeynep K. hakkında da Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Denetim yılda bir kez yapılıyor

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Sekreteri Erkan Sümer'se dayak olayını taşeronlaşmaya bağladı. Sümer "Taşeronlaşma hizmet kalitesini düşürüyor. Yaşananlardan hükümet ve Çubukçu da sorumlu."

SHÇEK'e bağlı çocuk yurtlarında denetleme yılda bir defa ve 'ihtiyaç halinde' kurumun kendi teftiş kurulu tarafından gerçekleştiriliyor., Ayrıca yurtlarda şikâyet olması halinde de 'ek denetleme' yapılabiliyor.

Radikal
 



Bu haber 354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,291 µs